• 500 g truskawek
  • 900 ml (duże opakowanie) lodów truskawkowych Carte d'Or
  • płatki migdałowe
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • kilka łyżek granoli

Jak przygotować deser lodowy, żeby się nie narobić? ;-)

Wystarczy nabyć: duże opakowanie dobrych lodów (ok. 1 litra), truskawki, jogurt naturalny, granolę lub orzechy i płatki migdałowe.

1. Na dno pucharków wyłóżcie, po kolei: 2 duże łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 2 duże łyżki granoli (tu: Sante) lub utłuczonych orzechów (dowolnych) i kilka łyżek lodów truskawkowych na porcję.

2. Lody polejcie kilkoma łyżkami jogurtu, następnie wsypcie do pucharków pokrojone truskawki i płatki migdałowe, i ponownie polejcie je odrobiną jogurtu. Na wierzchu deseru ułóżcie kilka połówek truskawek oraz płatki migdałowe do dekoracji.

Smacznego!