„Natura człowieka to coś, na co nie mamy wpływu. Dostajemy ją razem z płucami, trzustką i całą resztą bebechów”.
„Hannibal” to nowy serialowy thriller AXN, którego polska premiera nastąpi już 10 kwietnia, w 6 dni po premierze amerykańskiej. Przedmiotem opowieści będą początki znajomości bohaterów mrocznej prozy Thomasa Harrisa – błyskotliwego psychiatry Hannibala Lectera oraz Willa Grahama – jego pacjenta, a zarazem utalentowanego profilera kryminalnego FBI.
W ramach promocji serialu, kanał AXN postawił przed Facetem niełatwe zadanie: mam przyrządzić potrawę w stylu jednego z bardziej fascynujących bohaterów fikcji literackiej – dr Hannibala Lectera.
Co chciałby ujrzeć na talerzu Hannibal Lecter? Jakie danie najbardziej utrafiłoby w jego tyleż wyrafinowany, co dość niecodzienny gust?
Pomóżcie Facetowi dokonać wyboru potrawy godnej dr Hannibala. Liczę na Wasze sugestie i propozycje. W komentarzach pod tym postem lub na fanpage FiK piszcie, czym nakarmić Lectera, by rozczarowany nie postanowił uczynić sobie z Faceta przekąski i przerobić go na przysłowiowy pasztet? ;-)
Posmakuj mrocznej historii Hannibala – start serialu już 10 kwietnia o 22.00 w AXN!
Kolejne odcinki w każdą środę o 22.00.
Teaser – LINK; więcej o serialu – TUTAJ
Will Graham (Hugh Dancy znany z filmów Król Artur, Helikopter w ogniu), dzięki zadziwiającej zdolności do głębokiej empatii, potrafi odtworzyć myśli i skomplikowane metody działania seryjnych morderców. Jego niezwykłe umiejętności są jednocześnie darem i przekleństwem. Dzięki namowom swego mentora, Jacka Crowforda (Laurence Fishburne, znany m.in. z filmu Matrix oraz serialu CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas), trafia pod opiekę znanego specjalisty, dr Hannibala Lectera (w tej roli zdobywca Złotej Palmy Mads Mikkelsen, znany m.in. z filmów Casino Royale czy Jabłka Adama), który nie tylko pomaga mu przezwyciężyć własne słabości, ale również staje się doradcą w śledztwie FBI. To, co dzieje się dalej, jest mistrzowską grą pomiędzy dobrem a złem, których granice stopniowo ulegają zatarciu…
Uszka w krwistym sosie! Albo chociaż w tabasco…
Surowizna, a że o dobrą polędwicę trudno, to może sushi? ;-)
Gdybym był Hannibalem, zamówiłbym u Ciebie ozory! :-)
Najpierw carpaccio z wołowiny, a później krwisty T-bone
Bardzo mięsną pizzę, coś jak 4 sery, tylko tu 4 mięcha ;)
oooOzorki!!!
albo świńskie policzki, mógłbyś je nawet pociąć i pozszywać jakoś krzywo ;)
albo – po prostu – porządne flaczki. ja co prawda wolę w rosole, ale tu aż się prosi, żeby w pomidorach…
Flaki w pomidorach – niezły pomysł! ;-)
Móżdżek wieprzowy ponoć podobny do ludzkiego :) skropiony sokiem z cytryny z zeszkloną cebulką na maśle :)
:)