Faceta i Kuchnię znajdziecie w druku nie tylko w miesięczniku T3.

W najnowszym numerze supermarketowego, wydawanego kwartalnie periodyku pt. „Spiżarnia Smaków” (nakład 70 000 egz.), w który od 1 lipca bezpłatnie można zaopatrzyć się w każdym sklepie sieci Piotr i Paweł, pojawiły się trzy przepisy Faceta i Kuchni – w sam raz na lato.

Facet w Spiżarni_01

To potrawy z jednej strony pożywne i sycące, a z drugiej – całkiem lekkie. Zapiekany ser pleśniowy w towarzystwie chrupkiej sałaty z gruszką i tymiankiem, makaron z pysznym i lekkim jarmużowym pesto oraz placki z odtłuszczonego twarogu z dodatkiem orzeźwiających i soczystych borówek to trzy różne warianty zdrowych posiłków, z których każdy utrzymany jest w letnim klimacie.

Facet w Spiżarni_02

Facet w Spiżarni_04

Facet w Spiżarni_03

Każdy z tych przepisów znajdziecie również na blogu:

Po pierwsze, borówkowe placki z chudego twarogu

Borówkowe placki z twarogu_12

Po drugie, makaron z jarmużowym pesto

Makaron z jarmużem_03

I po trzecie, zapiekany camembert z sałatą rzymską, gruszką, tymiankiem i orzechami

Camembert z musztardą z piecaL_17

Smacznego!