• 100 g włoskiego makaronu tricolore
  • 100-150 g świeżego szpinaku baby
  • 100 g brie Le Rustique
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • kilka łyżek oliwek
  • kilka suszonych pomidorów w oliwie
  • oliwa extra vergine
  • sok z połowy cytryny

Makaronowa sałatka ze szpinakiem i brie.

Podstawę sałatki stanowi makaron, a charakteru dodał całości ostry i wyrazisty w smaku brie.

PRZEPIS:

  1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
  2. Dokładnie opłukany i wysuszony szpinak przełóż do miski.
  3. Dodaj oliwki, pokrojony ser i suszone pomidory oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
  4. Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sałatki.
  5. Polej sosem na bazie oliwy extra vergine i cytryny, dopraw pieprzem i wymieszaj.

makaronowa-salatka-z-brie-s_022