• kilka kromek dobrej jakości pieczywa (tu: żytnie)
  • konfitura malinowa z koniakiem (Towary Niezwykłe)
  • camembert (tu: Le Rustique)
  • świeża figa
  • trochę malin

Świeże figi, maliny i aromatyczny camembert, czyli pomysł na szybkie, ale całkiem oryginalne śniadanie.

Kanapki na ciepło – z serem pleśniowym i sezonowymi owocami.

1. Na każdą kromkę nałóżcie nieco konfitury malinowej (tu: z dodatkiem koniaku), na niej ułóżcie kawałki camemberta (albo np. brie), następnie plasterek figi oraz jedną lub kilka malin (w zależności od wielkości kromki).

2. Zapiekajcie kilka minut w piekarniku (w temp. ok. 180 stopni) lub w opiekaczu, najlepiej do momentu, aż ser ładnie się rozpuści.

Smacznego!

Grzanki maliny i camembert L_09

Grzanki maliny i camembert L_02