OSTATNIO DODANE

Smażone warzywa z kimchi i ryżem – szybki obiad dla roślinożerców

W kategorii BEZGLUTENOWE, RYŻ I KASZE, WEGAŃSKIE Dnia 6 kwietnia 2020 0 komentarzy

Smażone warzywa z kimchi i ryżem.

Aqua de Valencia – słynny drink z Walencji, który pokochasz od pierwszego wejrzenia (do kielonka)

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE, WEGAŃSKIE Dnia 5 kwietnia 2020 0 komentarzy

Aqua de Valencia.

Ziemniaki z bobem – łatwy przepis na warzywa z patelni

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 4 kwietnia 2020 0 komentarzy

Ziemniaki z bobem.

Pasztet z kaszotto z grzybami – wegański, nie tylko na święta (dwie wersje)

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 2 kwietnia 2020 0 komentarzy

Pasztet z kaszotto z grzybami – dwie wersje (klasyczna i do smarowania).

Tarta warzywna z brukselką i marchewką – wegańska i bez glutenu

W kategorii BEZGLUTENOWE, ŚNIADANIA, WEGAŃSKIE Dnia 2 kwietnia 2020 0 komentarzy

Tarta warzywna z brukselką i marchewką – wegańska i bez glutenu.

Kalafior z patelni – jedno warzywo, kilka ziół i przypraw, wspaniały rezultat!

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 1 kwietnia 2020 3 komentarze

Kalafior z patelni.

Bataty z ananasem – roślinna zapiekanka z tego, co najlepsze na Azorach

W kategorii BEZGLUTENOWE, ŚNIADANIA, WEGAŃSKIE Dnia 31 marca 2020 0 komentarzy

Bataty z ananasem.

Ciasto kawowe bez mąki i cukru (z mielonych orzechów)

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE Dnia 30 marca 2020 16 komentarzy

Ciasto kawowe z mielonych orzechów – bez mąki, masła i cukru. Naturalnie bezglutenowe.

Pieczony naleśnik z malinami – super patent na śniadanie dla całej rodziny!

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE, ŚNIADANIA Dnia 29 marca 2020 0 komentarzy

Pieczony naleśnik z malinami.

Tarta z kalafiorem i tymiankiem – pyszne warzywne ciasto (bez glutenu)

W kategorii BEZGLUTENOWE, SERY, ŚNIADANIA Dnia 27 marca 2020 0 komentarzy

Tarta z kalafiorem i tymiankiem.

Wegańska lasagne z jabłkiem i tymiankiem – jak wytrawna szarlotka (bez glutenu)

W kategorii BEZGLUTENOWE, MAKARONY, WEGAŃSKIE Dnia 25 marca 2020 0 komentarzy

Wegańska lasagne z jabłkiem i tymiankiem – jak wytrawna szarlotka.

Warzywa z woka (stir-fry) – wegański obiad w 15 minut!

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 24 marca 2020 0 komentarzy

Warzywa z woka (stir-fry z tego, czym chata bogata w kryzysie).

Cocofli i Rozrusznik – nasze ulubione kawiarnie specialty we Wrocławiu

W kategorii MIEJSCA - RECENZJE, ON TOUR - FIK W PODRÓŻY Dnia 23 marca 2020 0 komentarzy

Cocofli i Rozrusznik – dwie świetne wrocławskie kawiarnie specialty dla tych, którzy mają alergię na kawę z sieciówek.

Makaron z masłem orzechowym – kusząco prosty przepis na kryzysowe czasy

W kategorii BEZGLUTENOWE, MAKARONY, WEGAŃSKIE Dnia 20 marca 2020 0 komentarzy

Makaron z masłem orzechowym.

Surówka z kimchi – tak smakuje ósmy cud świata

W kategorii BEZGLUTENOWE, SAŁATKI I PRZYSTAWKI Dnia 19 marca 2020 5 komentarzy

Surówka z kimchi.

Torta di nocciole – ciasto z orzechów laskowych prosto z Piemontu. Tylko 3 składniki!

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE Dnia 18 marca 2020 21 komentarzy

Torta di nocciole – biszkoptowe ciasto z orzechów laskowych. Tylko 3 składniki. Bez masła i mąki. Naturalnie bezglutenowe.

Girona – rzymskie miasto w Katalonii

W kategorii MIEJSCA - RECENZJE, ON TOUR - FIK W PODRÓŻY Dnia 17 marca 2020 0 komentarzy

Girona – rzymskie miasto w Katalonii.

Gofry z kaszy gryczanej i wody – wegańskie – tylko 2 główne składniki!

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 17 marca 2020 12 komentarzy

Gofry z kaszy gryczanej – wegańskie – tylko 2 główne składniki.

Kalafior pieczony z chilli – przegeniusz!

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 16 marca 2020 5 komentarzy

Kalafior pieczony z chilli (gochugaru).

Torta di riso e zucchine – ciasto z ryżu i cukinii

W kategorii BEZGLUTENOWE, RYŻ I KASZE, SERY Dnia 15 marca 2020 0 komentarzy

Torta di riso e zucchine – ciasto z ryżu i cukinii.