• 4 banany
  • 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 3 jajka
  • 200 g chudego twarogu
  • 1 gruszka

Przepis na bardzo smaczne, a przy okazji mocno bananowe placki.

Do tego łatwe, wystarczy bowiem tylko wymieszać składniki i zadbać o właściwą kleistość (konsystencję) ciasta. Najlepiej smażyć placki o mniejszej średnicy, nakładając łyżką niewielkie porcje ciasta. Z podanych proporcji uzyskałem 25 małych placuszków.

PRZEPIS:

1. W misce rozgnieć widelcem banany na papkę i dodaj startą gruszkę.

2. Dodaj drobno pokruszony ser, jajka i mąkę. Dokładnie wszystko wymieszaj. Mąki na początek lepiej dodać mniej i dorzucić w razie potrzeby.

3. Smaż niewielkie placki na rozgrzanej patelni, aż się ładnie zrumienią.

Smacznego!

Placki bananowe L_06