Fenkuł – warzywo, które uwielbiam.

Fenkuł, czyli koper włoski to nasze ulubione warzywo; kiedy nie mam go w spiżarce, odczuwam lekki niepokój. Bardzo lubię przyrządzać fenkuł zarówno na zimno, jak i na gorąco. Surowy lub poddany obróbce cieplnej jest świetnym dodatkiem do większości potraw, od przystawek i sałatek po zupy, gulasze, sosy czy zapiekanki.

By przejść do wybranego przepisu, kliknij w zdjęcie.

Fenkuł karmelizowany w miodzie

Fenkuł

Fenkuł po szwedzku

Fenkuł

Pieczony fenkuł z pomarańczą

Fenkul przepisy

Sałatka z kopru włoskiego i gruszki

Fenkuł

Sałatka z fenkułu i bobu

Fenkuł

Pieczone ziemniaki z fenkułem i szprotkami

Fenkuł

Curry z batatów i fenkułu

Fenkuł

Moules marinières

Mule

Vignarola alla romana

https://www.facetikuchnia.com.pl/vignarola-alla-romana/

Quinoa z warzywami

Fenkuł

Lipcowa jarzynowa

Fenkuł

Pstrąg pieczony z koprem włoskim

Fenkuł

Warzywa duszone w cydrze

Fenkuł

Smażone warzywa z kimchi i ryżem

Fenkuł

Pieczone warzywa z jajkiem

Fenkuł

Minestrone zimowa

Fenkuł

Przegrzebki z fenkułem

Fenkuł

Bób duszony z koprem włoskim

Fenkuł

Wegańska zapiekanka z bakłażana

Fenkuł

Minestrone jesienna

Fenkul

Pieczone ostrygi z fenkułem i porem

Fenkuł

Płocie w słodko-anyżowym sosie

Fenkuł

Duszony fenkuł z pomidorami

Fenkuł

Marchew z chorizo i koprem włoskim

Fenkuł