Fenkuł – warzywo, które uwielbiam.
Fenkuł, czyli koper włoski to nasze ulubione warzywo; kiedy nie mam go w spiżarce, odczuwam lekki niepokój. Bardzo lubię przyrządzać fenkuł zarówno na zimno, jak i na gorąco. Surowy lub poddany obróbce cieplnej jest świetnym dodatkiem do większości potraw, od przystawek i sałatek po zupy, gulasze, sosy czy zapiekanki.
By przejść do wybranego przepisu, kliknij w zdjęcie.
Fenkuł karmelizowany w miodzie
Fenkuł po szwedzku
Pieczony fenkuł z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego i gruszki
Sałatka z fenkułu i bobu
Pieczone ziemniaki z fenkułem i szprotkami
Curry z batatów i fenkułu
Moules marinières
Vignarola alla romana
Quinoa z warzywami
Lipcowa jarzynowa
Pstrąg pieczony z koprem włoskim
Warzywa duszone w cydrze
Smażone warzywa z kimchi i ryżem
Pieczone warzywa z jajkiem
Minestrone zimowa
Przegrzebki z fenkułem
Bób duszony z koprem włoskim
Wegańska zapiekanka z bakłażana
Minestrone jesienna
Pieczone ostrygi z fenkułem i porem
Płocie w słodko-anyżowym sosie
Duszony fenkuł z pomidorami
Marchew z chorizo i koprem włoskim
Super przepisy!😊 Na pewno spróbuję