• 150 g makaronu farfalle
  • 150 g sera gorgonzola
  • 3 garście orzechów pecan lub włoskich
  • pół pęczka świeżej pietruszki lub trochę pietruszki suszonej

Makaron, orzechy i wyrazisty ser to połączenie, które zawsze zdaje egzamin. Dzięki temu błyskawicznemu daniu, pojęcie ‚fast food’ nabiera nowego znaczenia ;-)

1. Ugotujcie makaron w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

2. Rozgrzejcie na patelni trochę masła, a następnie dodajcie ugotowany i odcedzony makaron.

3. Dodajcie orzechy na patelnię i przez chwilę podduście je razem z makaronem, cały czas mieszając.

4. Dodajcie na patelnię podzieloną na kawałki gorgonzolę i porządnie mieszajcie, do chwili, aż ser się rozpuści i pokryje cały makaron.

5. Zdejmijcie patelnię z ognia, dodajcie pietruszkę i zamieszajcie.

6. Porcje potrawy doprawcie pieprzem.