- 500 g jagód
- 350 g ricotty
Najlepsza, bo najprostsza, pasta z ricotty i mnóstwa leśnych jagód.
Taka pasta doskonale nada się do naleśników, placków, a także kanapek…
1. Wymieszajcie ser z jagodami. Można to zrobić ręcznie, ale ja użyłem robota z mieszadłem, dzięki czemu ser świetnie połączył się z jagodami, jednocześnie nie rozgniatając ich na miazgę.
2. Teraz wystarczy tylko kilka kromek dobrego chleba (przepis na fajny chleb, którego użyłem w tym przepisie, znajdziecie TUTAJ), posmarować pastą i udekorować kanapki odrobiną jagód oraz miętą.
Smacznego!
zrobię taką pastę, bo jest pyszna, prosta i zdrowa ;)
pokochałam ją za kolor, za smak zapewne też bym to zrobiła :D
A tam coś czułam, że jagody + ricotta. Dodatek mięty pożądany :)
A porzeczki się nadadzą? Dostałam ich trochę i już pomysły mi się kończą jak je wykorzystać..
Teoretycznie tak, ale są bardziej kwaśne, wiec w ich przypadku cukier może okazać się niezbędny. Ja wolę wersję bez cukru, a jagody nie wymagają dosładzania
pyszna i piękna :) pozdrawiam i zapraszam po pyszne przepisy na grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-kurczak-z-cukinia-i-sosem-czosnkowym/
Super kolor
Mniam, mniam, pyszne i zdrowe
Fajny pomysł. proste i pyszne
Pycha, sto razy lepiej jest zrobić własną w domu niż kupować smakowe z dodatkami, które zdrowe nie są
Oj, zjadłoby się…
Urzekający kolor