Facet i Kuchnia
    • SPIS TREŚCI
    • PODRÓŻE
    • WSPÓŁPRACA & KONTAKT
    • FACET I MEDIA
    • O NAS

SPIS TREŚCI

Home » SPIS TREŚCI

 

  • Facet na zakupach – co w koszyku (V)
  • The Hamburger And Fries Project – WPIS VI
  • The Hamburger And Fries Project – WPIS VII
  • Zotter: klasyczna gorzka pitna czekolada
  • 10 czekolad wartych Twoich pieniędzy
  • 10 rzeczy, które musisz zjeść w Lizbonie – subiektywny poradnik
  • 10 zdrowych deserów z daktyli – wegańskich, bezglutenowych, bez cukru
  • 10 zdrowych przepisów z jaglanki – na słodko, bez cukru
  • 108 * – recenzja | Kopenhaga, Dania
  • 12 rzeczy, które musisz zrobić w Lizbonie
  • 14.02 i 100
  • 5 urodziny Faceta i Kuchni
  • 5 wyjątkowych kaw, dla których warto zapomnieć o latte
  • Abantal * – Sewilla, Andaluzja
  • Abbath w Proximie | Warszawa | 16.02.2016
  • Agnes Obel w Stodole | Warszawa | 12.11.2016
  • Agrestowy flaugnarde z whisky (na mleku roślinnym)
  • Agretti czyli solanka (salsola soda) – co to jest i jak to jeść?
  • AÏOLI Cantine Bar Café Deli – recenzja
  • Åkesson 75% z dzikim pieprzem i kakao z Madagaskaru
  • Alma24.pl – tekst bardzo NIEsponsorowany (recenzja)
  • Amaretti – włoskie ciasteczka migdałowe bezglutenowe
  • Amaretti FIT – migdałowe ciasteczka z minimalną ilością cukru
  • Amatller: gorzka czekolada z Barcelony (85% Ghana) | Simon Coll
  • Amatller: hiszpańskie gorzkie czekoladki
  • Amedei Cru Ecuador – gorzka czekolada 70%
  • Amedei: 9 (75% kakao)
  • Amedei: Toscano Red (gorzka 70 % kakao)
  • Amsterdam w obiektywie – odcinek I
  • Amsterdam w obiektywie – odcinek II
  • Anathema w Progresji | Warszawa | 25.10.2014
  • Andijvie Stamppot (Paul Baayens | Asphyx / Hail of Bullets)
  • Andrzejkowe drinki – zestaw łatwych przepisów
  • Annick Giroux: Hellbent For Cooking – The Heavy Metal Cookbook
  • Antica Cagliari – recenzja | Sardynia
  • Antico Caffé, La Tavernetta i Frontemare – recenzje | Cagliari, Sardynia
  • Antonówki pieczone z figami
  • ANZAC biscuits bezglutenowe i wegańskie | Owsiano-kokosowe ciastka
  • Apocalyptica w Hali Torwar | Warszawa | 17.02.2017
  • Appetizer
  • Aqua de Valencia – słynny drink z Walencji, który pokochasz od pierwszego wejrzenia (do kielonka)
  • Arbuz / kapary / ser / marynowana cebula / oliwki
  • Arbuz w likierze ananasowym
  • Aromatyczne gruszki ze śliwkami zapiekane z serem
  • Aromatyczny duszony butternut | Duszona dynia piżmowa
  • Aromatyczny grzaniec z czerwoną pomarańczą
  • Artisans du Monde: Chocolat Noir 85%
  • Asertywna Czekoladowa Lista Przebojów Faceta i Kuchni
  • ASTRA Kulturhaus | Berlin
  • ASUNTO nie płaci
  • Atelier Amaro * – recenzja (lato)
  • Atelier Amaro * – recenzja (zima)
  • Atelier Amaro Christmas Moments
  • Atum a Algarvia | Gotowanie w Tavirze
  • Awokado – przepisy, które sprawią, że będziesz to jeść codziennie!
  • Awokado / bób / kapary / pomidorki koktajlowe
  • Awokado z jajem przepiórczym i parmezanem
  • Azory co przywieźć – przewodnik zakupowy
  • Azory informacje praktyczne – gdzie zamieszkać i wynająć samochód, kiedy lecieć, pogoda i cała reszta (2019)
  • Azory praktycznie: 15 rzeczy, które warto zjeść (bez cozido)
  • Babeczki z kaszy jaglanej z wiśniami | Lekkie babeczki z owocami bez cukru
  • Babka Pandoro Classico i prosty przepis w stylu fusion 😉
  • Baby Bellini – drink z cydru i brzoskwiń
  • Bacalhau | Porto, Portugalia – recenzja
  • Bacalhau à Brás z sałatką z fenkułu | Portugalska jajecznica z dorszem
  • Baci di dama – wspaniałe ciasteczka z Tortony
  • Bakaliowe batoniki musli bez cukru
  • Bakłażan smażony z pomidorkami koktajlowymi
  • Bakłażan z portulaką i orzechami
  • Bakłażan z salsą z nowalijek – znakomity roślinny przepis na wiosnę!
  • Bakłażan zapiekany z harissą i dzikim ryżem
  • Bakłażany 13 przepisów na potrawy, które pokochasz
  • Bakłażany w oliwie – boska przystawka w śródziemnomorskim stylu
  • Bałkańskie kanapki z lutenicą i serem lor
  • Banana split
  • Bananowa owsianka z nerkowcami na soku z aceroli (bezmleczna)
  • Bananowy chleb z mąki gryczanej | Chleb bezglutenowy
  • Bank wina w Pollenzo
  • Bar Celta Pulperia | Barcelona, Hiszpania – recenzja
  • Baratti e Milano: mleczna czekolada z Pinot Noir
  • Barcelona – 20 miejsc, które musisz odwiedzić
  • Barcelona w Instagramie
  • Barcelona: Gaudi – Park Güell, Sagrada Familia i Palau Güell
  • Baskijski sernik z jagodami (bez glutenu, bez cukru)
  • Baskijski sernik z malinami (bez glutenu, bez cukru)
  • Baskijski spalony sernik w wersji mini (bez mąki i cukru)
  • Batatas bravas
  • Bataty pieczone w soku z pomarańczy
  • Bataty z ananasem – roślinna zapiekanka z tego, co najlepsze na Azorach
  • Bataty z harissą
  • Bataty z patelni z suszonymi wiśniami
  • Bataty zapiekane z kasztanami i wędzonymi daktylami
  • Bataty zapiekane z serem i prosciutto
  • Bataty zapiekane z szynką i mozzarellą
  • Baton warszawski | KONKURS
  • Batoniki muesli daktylowe | Bezglutenowe i bez pieczenia
  • Batoniki musli bezglutenowe i wegańskie
  • Batony bakaliowe z dehydratora
  • Batony bakaliowe z jaglanką i tahini
  • Batony daktylowe z agrestem – domowe, łatwe i najlepsze na świecie
  • Batony muesli pełne bakalii – bez dodatku cukru
  • Batony musli z daktylami, chia, jaglanką i surowym kakao | Bezglutenowe
  • Batony trekkingowe wysokobiałkowe (wegańskie, bez mąki) – dwa przepisy
  • Battaglino – recenzja | Bra, Piemont
  • Bazylia I Podkowa Leśna – recenzja
  • Behemoth i Bolzer w Progresji | Warszawa | 8.10.2016
  • Belbazaar – meble nie tylko do kuchni
  • Bellini – klasyczny drink z prosecco i białych brzoskwiń
  • BESCHLE: szwajcarska gorzka czekolada z pomarańczą
  • Bezcukrowa owsianka z pieca
  • Bezglutenowa truskawkowa owsianka z pieca
  • Bezglutenowe figowe batoniki owsiane z chia
  • Bezglutenowe nie znaczy zdrowe | Facet na tropie (XV)
  • BEZGLUTENOWE PRZEPISY na Boże Narodzenie
  • Bezglutenowe zamienniki chleba – 15 niezawodnych pomysłów
  • Bezglutenowy chleb bakaliowy | Chleb bez mąki
  • Bezglutenowy chleb bananowy z orzechami (z wypiekacza) | Bez cukru
  • Bezglutenowy chleb z mąki dyniowej (z wypiekacza)
  • Bezglutenowy tiffin z gorzką czekoladą
  • Bigos z brukselki i jarmużu | Wegański i bezglutenowy
  • Biografia Gordona Ramsaya do wzięcia!
  • Biszkoptowy placek z rabarbarem – bez glutenu i bez cukru
  • BLANXART – hiszpańska gorzka czekolada 77% BIO
  • Blender molekularny – niezawodny w kuchni!
  • Blender próżniowy – innowacja czy marketing?
  • Bliny z łososiem i pastą z zielonego groszku
  • Bloger – bezmyślny stwór, który (jak papier) przyjmie wszystko?
  • Błyskawiczna zupa z dorszem, szpinakiem i szparagami | Zupa rybna
  • Błyskawiczne muesli
  • Błyskawiczne spaghetti z pesto, rukolą i prosciutto
  • Błyskawiczny makaron z serem w sosie pomidorowym
  • Błyskawiczny shake bananowo-czekoladowy
  • Bób duszony z fenkułem, ziołami i boquerones
  • Bób duszony z fetą i pomidorkami koktajlowymi
  • Bób duszony z jarmużem, szpinakiem i mangoldem
  • Bób garam masala ze smażonym ryżem jaśminowym i papryką
  • Bób po baskijsku (Babak erara) – przepis tradycyjnej kuchni baskijskiej
  • Bób po japońsku
  • Bób smażony z komosą ryżową i sadzonymi jajami przepiórczymi
  • Bób z czarną soczewicą i ziołami
  • Bób z duszoną cukinią, oliwkami i malinowymi pomidorami
  • Bób z gravlaxem z troci – łatwy przepis na nietuzinkowy obiad
  • Bób z grillowanym serem
  • Bób z kurkami – dwa wspaniałe składniki w jednym prostym przepisie!
  • Bób z limonkowo-ziołowym pesto
  • Bób z oliwkami i miętą
  • Bób z pesto i jajkiem w koszulce
  • Bób z suszonym żółtkiem
  • Bób z tahini – zielony przebój lata!
  • Bób z ziołami i serkiem labneh
  • BoboFrut | Mus z jabłek i gruszek bez cukru
  • Boczek z pieca | Pieczony boczek
  • Bonet (Lù / Malleus Rock Art Lab)
  • Bonet | Mini Bonet | Włoski deser bezglutenowy
  • Bonet piemontese – tradycyjny deser z Piemontu
  • Bonet z porto i żurawinową konfiturą | Ciastko czekoladowe bez glutenu
  • Borowiki z tagliatelle z cukinii
  • Borówkowe placki z chudego twarogu
  • Botwinka duszona w soku z pomarańczy
  • Botwinka z parmezanem
  • Boureki – warzywna zapiekanka z cukinii i ziemniaków (Chaniotiko Boureki z Krety)
  • Bra – stolica sera. 10 powodów, by wybrać się na Cheese!
  • Brasuca | Lizbona, Portugalia – recenzja
  • Bresaola z czereśniami na sałacie
  • Brezza Giacomo e Figli, Barolo, Piemont – tradycja przede wszystkim
  • Brie zapiekany z jabłkiem i żurawiną
  • Brokuły z jajkiem – pyszna bombka zdrowia gotowa w 10 minut
  • Brownie wegańskie i bezglutenowe
  • Brugia | Belgia
  • Brukselka – 10 pysznych przepisów
  • Brukselka pieczona z ziemniakami – połączenie doskonałe!
  • Brukselka smażona z kurkami – świetny patent na brukselkę
  • Brukselka smażona z ziemniakami w sosie musztardowym
  • Brukselka z jabłkiem i quinoa
  • Brukselka z jabłkiem i tymiankiem
  • Brukselka z kiełbasą i jajami przepiórczymi
  • Brukselka z orzechami włoskimi i balsamico
  • Brukselka z Parmezanem – świetny patent na brukselkę!
  • Bruschetta na gofrze
  • Bruschetta z pomarańczowym musem z persymony
  • Bruschetta ze świeżymi pomidorami
  • BRUTAL ASSAULT 2012 od kuchni
  • Brzoskwinie z pomidorami – doskonała sałatka na lato
  • Bucatini z brokułem gałązkowym i parmezanem
  • Bucatini z dorszem i krewetkami w sosie arrabbiata
  • Bucatini z dynią i kolendrą
  • Buddha Bowl – 4 łatwe przepisy na wiosnę
  • Buddha bowl z jajkiem i shiitake – wytrawna miska na pyszne śniadanie
  • Bułeczki z mąki gryczanej ze słonecznikiem | Bezglutenowe i wegańskie
  • Bułki bakaliowe z cykorią i serem pleśniowym
  • Bundzoleta
  • Buraki z dynią i grzybami duszone w lekkim śmietanowym sosie
  • Burgery z dyni, pieczarek i ogórków
  • Burgery z pieczarek portobello – w 100% roślinne
  • Burrata di bufala z figami
  • Burrata di bufala z owocami
  • Burrata di bufala z pieczonymi burakami i karmelizowanymi cebulkami
  • Burrata di bufala z pomidorami i kwiatami cukinii
  • Burrata z malinami
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …

  • 14
  • >>

 

 

FACET I KUCHNIA

FiK --> JEDZENIE. PICIE. PODRÓŻE. Życie nie jest głupią dekoracją na stoliczku nicości. Z życia trzeba korzystać! ZaFiKsuj się!
Twitter Facebook RSS

Książka kulinarna

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash Player

Instagram

facetikuchnia

FACET I KUCHNIA
Walk with me until the time And make the forest tu Walk with me until the time
And make the forest turn to wine 

#frosty #forest #naturelovers #wintertime #facetikuchnia #zimowylas #zima #mysiezimynieboimy
Frosty ❄️❄️❄️💙 #frosty #forest #nat Frosty ❄️❄️❄️💙 #frosty #forest #naturelovers #wintertime #facetikuchnia #zimowylas #zima #mysiezimynieboimy
Pannukakku - fiński naleśnik z piekarnika 😘 Pannukakku - fiński naleśnik z piekarnika 😘⤵

https://www.facetikuchnia.com.pl/pannukakku-finski-pieczony-nalesnik/

Pannukakku to fińska wersja pieczonego naleśnika, który jednak – choć podobny do flaugnarde czy dutch baby – nieco się od nich różni. Baza jest z grubsza ta sama: mąka, mleko, masło, jajka. I jakieś słodzidło, które równie dobrze, bez straty dla efektu, można pominąć. Różnica polega na tym, że pannukakku jest cudnie maślany, kremowo-budyniowy i – jak na fiński przepis przystało – zawiera sporo kardamonu. Aromat masła i kardamonu wypełniający kuchnię na dzień dobry robi piękną robotę, dlatego Pannukakku najlepiej upiec sobie rano i spałaszować nim wystygnie, z kubkiem gorącej, aromatycznej kawy. Kardamonowej? Czemu nie!

Pannukakku w piekarniku okazale puchnie (nawet na bezglutenowej mące), po wyjęciu z piekarnika nieco opada, a mimo to nie traci nic z kremowości, puszystości i… lekkości. Tak, to jeden z tych wypieków, który choć do najlżejszych nie należy, aż prosi się o jakże złudny przymiotnik „lekki”. Pannukakku lekko się piecze, jeszcze lżej pałaszuje, szczególnie, gdy mróz za oknem. Znika – dosłownie – w okamgnieniu, pycha!

#pannukakku #bakedpancakes #glutenfree #sugarfree #eatclean #eathealthy #winterfood #raspberries #homemade #breakfast #cardamom #simplebaking  #comfortfood #perfectbreakfast #pecans
Kardamon 💚 #kardamon #cardamom #spicylife #spic Kardamon 💚 #kardamon #cardamom #spicylife #spicycooking #facetikuchnia
Więcej... Podążaj za mną...

Kategorie

Znajdź nas na Facebooku

Najnowsze komentarze

  • Szy o Ciasto gruszkowo-migdałowe (bez mąki, bez cukru)
  • Szy o Sałatka ryżowa z jajkiem (i rewelacyjny patent na ryż!)
  • Szy o Kokostoppar – szwedzkie kokosanki na oleju kokosowym
  • Paulina o Kokostoppar – szwedzkie kokosanki na oleju kokosowym
  • Ludmila o Sałatka ryżowa z jajkiem (i rewelacyjny patent na ryż!)
  • Eithral o Ciasto gruszkowo-migdałowe (bez mąki, bez cukru)
  • Szy o Batony trekkingowe wysokobiałkowe (wegańskie, bez mąki) – dwa przepisy

TRANSLATE!

Tagi

bazylia bez glutenu chilli ciasto cukinia cynamon czekolada czosnek daktyle deser dynia fenkuł gałka muszkatołowa jajka kakao kolendra konkurs makaron marchew marka miód mięta oliwa oliwa extra vergine orzechy parmezan pieprz pietruszka pistacje pomidory sałatka ser spotlight szparagi tonka truskawki tymianek tłusty czwartek wakacje walentynki wino zapiekanka ziemniaki śliwki śniadanie

Zamiast tak po prostu zjeść pączka, zaskocz go!https://www.facetikuchnia.com.pl/index.php/funny-games-tlustego-czwartku-nie-bedzie/

Posted by Facet i kuchnia on 3 luty 2016

Copyright © 2021 - Facet i Kuchnia. All rights reserved