Facet i Kuchnia
    • SPIS TREŚCI
    • PODRÓŻE
    • WSPÓŁPRACA & KONTAKT
    • FACET I MEDIA
    • O NAS

SPIS TREŚCI

Home » SPIS TREŚCI

 

  • Facet na zakupach – co w koszyku (V)
  • The Hamburger And Fries Project – WPIS VI
  • The Hamburger And Fries Project – WPIS VII
  • Zotter: klasyczna gorzka pitna czekolada
  • 10 czekolad wartych Twoich pieniędzy
  • 10 rzeczy, które musisz zjeść w Lizbonie – subiektywny poradnik
  • 10 urodziny bloga! Facet i Kuchnia świętuje jubileusz i ma dla Was prezent – KONKURS
  • 10 zdrowych deserów z daktyli – wegańskich, bezglutenowych, bez cukru
  • 10 zdrowych przepisów z jaglanki – na słodko, bez cukru
  • 1000 de Chipuri Ie De Fințești Fetească Neagră 2017 DOC Dealu Mare
  • 108 * – recenzja | Kopenhaga, Dania
  • 12 rzeczy, które musisz zrobić w Lizbonie
  • 14.02 i 100
  • 4-dniowa wycieczka o winie i jedzeniu w Rioja, Hiszpania
  • 5 urodziny Faceta i Kuchni
  • 5 wyjątkowych kaw, dla których warto zapomnieć o latte
  • 8Aborigen by Marcos Tavio, El Hierro – najbardziej odległa restauracja w Hiszpanii
  • 8Aborigen na El Hierro – hiszpańska restauracja na końcu świata po raz drugi
  • A Cave do Bon Vivant! Najfajniejszy wine spot w Porto prowadzą Francuzi
  • A Cerca dos Frades 2019 Terrantez do Pico (Tito Silva) DOP Pico
  • Abantal * – Sewilla, Andaluzja
  • Abbath w Proximie | Warszawa | 16.02.2016
  • Abbazia San Giorgio Zibibbo Orange 2022 Terre Siciliane IGP
  • Acqua Pazza – najlepsza restauracja z rybami i owocami morza w Bolonii
  • Adega da Graciosa – drugi najstarszy producent win na Azorach
  • Adega do Vulcão – São Mateus, Ilha do Pico
  • Adega do Vulcão Ameixambar Colheita Selecionada Arinto dos Açores IG Açores
  • Agnes Obel w Stodole | Warszawa | 12.11.2016
  • Agrestowy flaugnarde z whisky (na mleku roślinnym)
  • Agretti czyli solanka (salsola soda) – co to jest i jak to jeść?
  • AÏOLI Cantine Bar Café Deli – recenzja
  • Airfryer Wartmann – mobilny piekarnik i demon szybkości (dwa w jednym)
  • Ajster Sivi Pinot 2021 – Dolenjska, Słowenia
  • Åkesson 75% z dzikim pieprzem i kakao z Madagaskaru
  • Albariño – hiszpańskie lato zamknięte w butelce
  • Albino Rocca Barbaresco Montersino DOCG 2015 – Barbaresco cru
  • Alma da Nossa Ilha Rosé 2019 – Adega da Graciosa
  • Alma da Nossa Ilha Tinto 2019 – Adega da Graciosa
  • Alma24.pl – tekst bardzo NIEsponsorowany (recenzja)
  • Almogrote z bakłażanem
  • Alta Alella PB 2019 DO Alella – Katalonia
  • Altum Oranžno 2019 (Janez Smolkovič)
  • Amareleza Vinhos José Piteira Alicante Bouschet oraz Syrah
  • Amaretti – włoskie ciasteczka migdałowe bezglutenowe
  • Amaretti FIT – migdałowe ciasteczka z minimalną ilością cukru
  • Amatller: gorzka czekolada z Barcelony (85% Ghana) | Simon Coll
  • Amatller: hiszpańskie gorzkie czekoladki
  • Amedei Cru Ecuador – gorzka czekolada 70%
  • Amedei: 9 (75% kakao)
  • Amedei: Toscano Red (gorzka 70 % kakao)
  • Amsterdam w obiektywie – odcinek I
  • Amsterdam w obiektywie – odcinek II
  • Anathema w Progresji | Warszawa | 25.10.2014
  • Andijvie Stamppot (Paul Baayens | Asphyx / Hail of Bullets)
  • Andrzejkowe drinki – zestaw łatwych przepisów
  • ANIMA 3 Fete Negre Aurelia Vișinescu DOC Dealu Mare – fenomenalna Fetească Neagră
  • Annick Giroux: Hellbent For Cooking – The Heavy Metal Cookbook
  • Anselmo Mendes Curtimenta Alvarinho 2018 Vinho Verde Monção e Melgaço
  • Anselmo Mendes Magma Verdelho 2018 – DO Biscoitos, Terceira, Azory
  • Antica Cagliari – recenzja | Sardynia
  • Antico Caffé, La Tavernetta i Frontemare – recenzje | Cagliari, Sardynia
  • Antiqvvm 1* najbardziej malowniczo położona restauracja w Porto
  • Antonówki pieczone z figami
  • ANZAC biscuits bezglutenowe i wegańskie | Owsiano-kokosowe ciastka
  • APARDUNE Brut Nature 2021 (Zero Dosage) DO Bizkaiko Txakolina
  • Apocalyptica w Hali Torwar | Warszawa | 17.02.2017
  • Appetizer
  • Aqua de Valencia – słynny drink z Walencji, który pokochasz od pierwszego wejrzenia (do kielonka)
  • Arbuz – proste i pyszne przepisy na lato
  • Arbuz / kapary / ser / marynowana cebula / oliwki
  • Arbuz w likierze ananasowym
  • Aromatyczne gruszki ze śliwkami zapiekane z serem
  • Aromatyczny duszony butternut | Duszona dynia piżmowa
  • Aromatyczny grzaniec z czerwoną pomarańczą
  • Arrocería Maribel – El Palmar, Walencja
  • Artisans du Monde: Chocolat Noir 85%
  • Asertywna Czekoladowa Lista Przebojów Faceta i Kuchni
  • ASTRA Kulturhaus | Berlin
  • Astronauta Sauvignon Blanc 2021 Vinho Regional Alentejano
  • Astronauta Touriga Nacional 2020 VR Lisboa
  • ASUNTO nie płaci
  • Atelier Amaro * – recenzja (lato)
  • Atelier Amaro * – recenzja (zima)
  • Atelier Amaro Christmas Moments
  • Atum a Algarvia | Gotowanie w Tavirze
  • Awokado – przepisy, które sprawią, że będziesz to jeść codziennie!
  • Awokado / bób / kapary / pomidorki koktajlowe
  • Awokado z jajem przepiórczym i parmezanem
  • Azabache Reserva 2017 Rioja DOC
  • Azienda Agricola Pascolo Friulano 2018 DOC Collio
  • Azores Wine Company – bazalt i sól
  • Azores Wine Company – Pico Restaurant
  • Azores Wine Company po raz trzeci – Taste the Islands Portugal vs. Spain
  • Azores Wine Company Tinto Vulcânico 2019 – Pico, Azory
  • Azores Wine Company Verdelho o Original 2019
  • Azory co przywieźć – przewodnik zakupowy
  • AZORY Faial gdzie jeść i pić wino na wyspie – odcinek 2
  • Azory gdzie zjeść na São Jorge (2023)
  • Azory gdzie zjeść na São Miguel – największej z 9 wysp zielonego archipelagu
  • Azory informacje praktyczne – gdzie zamieszkać i wynająć samochód, kiedy lecieć, pogoda i cała reszta (2019)
  • AZORY Loty między wyspami – jak podróżować po archipelagu z SATA
  • AZORY Pico gdzie jeść i pić wino na wyspie – odcinek 1
  • AZORY Plantacja kawy na São Jorge – Fajã dos Vimes
  • Azory praktycznie: 15 rzeczy, które warto zjeść (bez cozido)
  • Babeczki z kaszy jaglanej z wiśniami | Lekkie babeczki z owocami bez cukru
  • Babka Pandoro Classico i prosty przepis w stylu fusion ;-)
  • Baby Bellini – drink z cydru i brzoskwiń
  • Bacalhau | Porto, Portugalia – recenzja
  • Bacalhau à Brás z sałatką z fenkułu | Portugalska jajecznica z dorszem
  • Baci di dama – wspaniałe ciasteczka z Tortony
  • Bakaliowe batoniki musli bez cukru
  • Bakaliowe risotto z rakiją
  • Bakłażan smażony z pomidorkami koktajlowymi
  • Bakłażan z daktylami i granatem – roślinnie, na słodko!
  • Bakłażan z halloumi i porzeczkami
  • Bakłażan z kimchi i orzechami nerkowca
  • Bakłażan z portulaką i orzechami
  • Bakłażan z salsą z nowalijek – znakomity roślinny przepis na wiosnę!
  • Bakłażan zapiekany z harissą i dzikim ryżem
  • Bakłażany 13 przepisów na potrawy, które pokochasz
  • Bakłażany w oliwie – boska przystawka w śródziemnomorskim stylu
  • Bakłażany z malinami i burratą
  • Bakłażany z miodem i kozim serem
  • Bakłażany z mozzarellą
  • Bakłażany zapiekane z mozzarellą
  • Bałkańskie kanapki z lutenicą i serem lor
  • Banana split
  • Bananowa owsianka z nerkowcami na soku z aceroli (bezmleczna)
  • Bananowy chleb z mąki gryczanej | Chleb bezglutenowy
  • Banany z serem dojrzewającym – nietuzinkowy deser z Madery
  • Bane Mote czyli puszysty naleśnik ryżowy z Birmy – przegeniusz!
  • Bank wina w Pollenzo
  • Banksy – to jest wojna, wojna na ściany!
  • Banosz – karpacka mamałyga (Banusz, Банош)
  • Bar Celta Pulperia | Barcelona, Hiszpania – recenzja
  • Baratti e Milano: mleczna czekolada z Pinot Noir
  • Barbeito Bastardo Duas Pipas Reserve Medium Dry 2019
  • BARBEITO Przekrojowy wine tasting Platinum – Câmara de Lobos, Madera
  • Barbeito Sercial Old Reserve 10
  • Barbeito Verdelho 2017 Reserva Branco DOP Madeirense
  • Barcelona – 20 miejsc, które warto odwiedzić
  • Barcelona w Instagramie
  • Barcelona: Gaudi – Park Güell, Sagrada Familia i Palau Güell
  • Bardzo dobry hotel w Bilbao – Vincci Consulado de Bilbao****
  • Baskijski sernik z jagodami (bez glutenu, bez cukru)
  • Baskijski sernik z malinami (bez glutenu, bez cukru)
  • Baskijski spalony sernik w wersji mini (bez mąki i cukru)
  • Bastianich Friulano 2019 DOC Friuli Colli Orientali
  • Batatas bravas
  • Batatowe kotlety w sosie z pomidorów
  • Bataty duszone w soku z pomarańczy
  • Bataty pieczone w soku z pomarańczy
  • Bataty pieczone z porzeczkami w beztłuszczowej frytkownicy
  • Bataty z ananasem – roślinna zapiekanka z tego, co najlepsze na Azorach
  • Bataty z harissą
  • Bataty z patelni z suszonymi wiśniami
  • Bataty zapiekane z kasztanami i wędzonymi daktylami
  • Bataty zapiekane z owczym serem (Patamulo)
  • Bataty zapiekane z serem i prosciutto
  • Bataty zapiekane z szynką i mozzarellą
  • Baton warszawski | KONKURS
  • Batoniki muesli daktylowe | Bezglutenowe i bez pieczenia
  • Batoniki musli bezglutenowe i wegańskie
  • Batony bakaliowe z dehydratora
  • Batony bakaliowe z jaglanką i tahini
  • Batony daktylowe z agrestem – domowe, łatwe i najlepsze na świecie
  • Batony daktylowe z nerkowcami – suszone w dehydratorze
  • Batony energetyczne z dehydratora – z daktyli, lnu złocistego i pistacji
  • Batony muesli pełne bakalii – bez dodatku cukru
  • Batony musli z daktylami, chia, jaglanką i surowym kakao | Bezglutenowe
  • Batony trekkingowe wysokobiałkowe (wegańskie, bez mąki) – dwa przepisy
  • Battaglino – recenzja | Bra, Piemont
  • Bazylia I Podkowa Leśna – recenzja
  • Behemoth i Bolzer w Progresji | Warszawa | 8.10.2016
  • Bel Colle 2017 Barbera d’Alba Superiore DOC Le Masche
  • Bel Colle 2019 Langhe Nebbiolo DOC
  • Belbazaar – meble nie tylko do kuchni
  • Bellini – klasyczny drink z prosecco i białych brzoskwiń
  • Beluga ze szparagami i szpinakiem – pyszna roślinna uczta
  • BESCHLE: szwajcarska gorzka czekolada z pomarańczą
  • Bezcukrowa owsianka z pieca
  • Bezglutenowa truskawkowa owsianka z pieca
  • Bezglutenowe figowe batoniki owsiane z chia
  • Bezglutenowe nie znaczy zdrowe | Facet na tropie (XV)
  • BEZGLUTENOWE PRZEPISY na Boże Narodzenie
  • Bezglutenowe zamienniki chleba – 15 niezawodnych pomysłów
  • Bezglutenowy chleb bakaliowy | Chleb bez mąki
  • Bezglutenowy chleb bananowy z orzechami (z wypiekacza) | Bez cukru
  • Bezglutenowy chleb z mąki dyniowej (z wypiekacza)
  • Bezglutenowy kuskus z kiszoną cytryną – pikantna sałatka
  • Bezglutenowy tiffin z gorzką czekoladą
  • Bigos z brukselki i jarmużu | Wegański i bezglutenowy
  • BILBAO Gdzie zjeść w największym mieście Kraju Basków
  • Bimbache Blanco 2021 DO El Hierro
  • Bimbache Chivo 2021 DO El Hierro
  • Bimbache La Raya 2020 DO El Hierro
  • Bimbache Sidra Natural – reneta w płynie, czyli najlepsza forma kwasu
  • Biografia Gordona Ramsaya do wzięcia!
  • Biszkoptowy placek z rabarbarem – bez glutenu i bez cukru
  • Blandy’s Verdelho 5 Years Old Madeira
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …

  • 20
  • >>

 

 

Postaw mi kawę na buycoffee.to

FACET I KUCHNIA

FiK --> JEDZENIE. PICIE. PODRÓŻE. Życie nie jest głupią dekoracją na stoliczku nicości. Z życia trzeba korzystać! ZaFiKsuj się!
Twitter Facebook RSS

Książka kulinarna

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash Player

Instagram

FACET I KUCHNIA

facetikuchnia

It's all about exceptional wines, memorable food & amazing travels!🍷🛫🚗🌋🧝🏻‍♀️🧝‍♂️
160 000 UU/m
No WSET, only experience 🥳
kontakt@facetikuchnia.com.pl

You and me We're in this together now None of them You and me
We're in this together now
None of them can stop us now
We will make it through somehow
You and me
If the world should break in two
Until the very end of me
Until the very end of you

WISH

🍷🍷

#facetikuchnia #oldbutgold #anniversaries
🇮🇹🥂🥂🧡 Controvento Moby Dick 2022 Ab 🇮🇹🥂🥂🧡 Controvento Moby Dick 2022 Abruzzo

Moby Dick by Vincenzo di Meo is a Trebbiano from vines planted between 1998 and 2001. The grapes are macerated with the skins for about three days and then fermented spontaneously in steel tanks with indigenous yeasts. The wine is then aged in the same tanks. No filtration, no fining nor sulphur. The aim is to preserve its wonderful freshness and pure fruit flavour. The result is a clean, crisp, dry white that opens with delicate notes of citrus fruits, green apples, gooseberries and white peaches @vini_controvento 

https://www.facetikuchnia.com.pl/controvento-moby-dick-abruzzo/

🛍️ @wineyoushop 

#controvento #mobydick #vicenzodimeo #abruzzo #whitewine #greatwine #winelove #winepassion #winetasting #facetikuchnia #wineyoushop
July 🍓🍒🍓🍒🍓🍒 #summermood #facetik July 🍓🍒🍓🍒🍓🍒 #summermood #facetikuchnia
Chrupki i łagodny w smaku młodziutki bób jest d Chrupki i łagodny w smaku młodziutki bób jest doskonałą parą dla mojamy – słynnego hiszpańskiego suszonego tuńczyka:

https://www.facetikuchnia.com.pl/bob-z-suszonym-tunczykiem-mojama/

#favabeans #mojama #bób #homemade #facetikuchnia
Jaki hotel wybrać w Walencji i dlaczego Vincci? 😇

https://www.facetikuchnia.com.pl/vincci-lys-hotel-w-walencji/

#walencja #valencia #vincci #vinccihoteles #facetikuchnia
Vienna ✨💫 #caviar #vienna #facetikuchnia Vienna ✨💫 #caviar #vienna #facetikuchnia
Więcej... Podążaj za mną...
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie

Znajdź nas na Facebooku

Najnowsze komentarze

  • Szy - Lody pistacjowe z trzech składników – kremowe, wegańskie
  • Emilia - Lody pistacjowe z trzech składników – kremowe, wegańskie
  • Emilia - Sorbet z gorzkiej czekolady | Czekoladowy Sorbet Azteków
  • Szy - Pieczone ziemniaki z fasolką szparagową
  • Monika - Pieczone ziemniaki z fasolką szparagową
  • Szy - Kruche ciasto bezglutenowe – łatwy przepis, który zawsze się udaje!
  • Szy - Bank wina w Pollenzo

TRANSLATE!

Tagi

bez glutenu butternut bób chilli ciasto cukinia czekolada daktyle deser dynia fenkuł jajka kakao kolendra konkurs koper włoski makaron maliny marchew marka miód mięta oliwa oliwa extra vergine orzechy pieprz pietruszka pistacje pomidory ricotta ryż sałatka ser spotlight szparagi truskawki tymianek tłusty czwartek walentynki wino zapiekanka zielone szparagi ziemniaki śliwki śniadanie

Zamiast tak po prostu zjeść pączka, zaskocz go!https://www.facetikuchnia.com.pl/index.php/funny-games-tlustego-czwartku-nie-bedzie/

Posted by Facet i kuchnia on 3 luty 2016

Copyright © 2025 - Facet i Kuchnia. All rights reserved