- ok. 100 g płatków owsianych górskich (6-7 łyżek)
- 2 garście nerkowców
- 1 duży banan
- sok z aceroli (Premium Rosa, 250 ml)
Dziś owsianka w wersji dla osób z nietolerancją laktozy.
Najczęściej przygotowuję owsiankę na mleku półtłustym z obniżoną zawartością laktozy (przykład: owsianka z żurawiną i cantucci). Druga, bardziej radykalna opcja to zastąpienie mleka sokiem owocowym (tu: sok z jabłek i aceroli, bez dodatku cukru).
1. W niedużym garnku podgrzejcie sok.
2. Do gorącego soku dodajcie płatki owsiane i pokrojonego w cienkie plasterki banana, zamieszajcie, zdejmijcie garnek z ognia, przykryjcie i odstawcie na 5 minut.
3. Dodajcie nerkowce, zamieszajcie, przełóżcie porcje do misek i udekorujcie dodatkowo plasterkami banana i orzechami.
Smacznego!
ta owsianka jest genialna ! ten smak *-* i nerkowce <3
nerkowce i banan- coś wspaniałego (:
Właśnie jem i informuję cię o tym ze smartfona ;)