- kilka kromek dowolnego dobrego chleba
- słoik sosu paprykowego (lutenica drobno mielona Premium Rosa)
- kawałek (ok. 100 g) sera lor
- garść świeżej mięty
- oliwa extra vergine
- pieprz
- mieszanka organicznych ziołowych przypraw (Hambleden)
Dziś szybkie, trzyskładnikowe kanapki na ciepło – świetne zarówno na pożywne śniadanie, nieskomplikowany lunch, jak i szybką kolację.
1. Na patelni podgrzejcie sos* z niewielką ilością wody, doprawcie pieprzem i mieszanką przypraw.
2. Wyłóżcie porcje sosu na kanapki.
3. Na każdą kanapkę pokruszcie ser.
4. Skropcie oliwą, doprawcie pieprzem i posypcie grubo posiekaną miętą.
*Lutenica łagodna drobno mielona – sos z grillowanej papryki, pomidorów i bakłażanów. Skład: pomidory 51%, grillowana czerwona papryka 32%, rafinowany olej słonecznikowy 7%, cukier 7%, mąka ziemniaczana 1,5%, cebula, czosnek, nać pietruszki, pieprz. Słoik 300 g.
Bardzo mi się podobają Twoje kanapki. Ja mam zapasy własnego ajwaru, myślę, że też zagrają w takim zestawieniu..pozdrawiam
rety, to musiały być przepyszne kanapki!
Uwielbiam lutenicę a te kanapki..obłędne!
bookmarked!!, I really like your blog!
Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s
simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that „perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say you’ve done a very good job with this.
Also, the blog loads super fast for me on Opera. Excellent Blog!
Mniam mniam :)
Lutenica jest taka pyszna
Ja niestety wysiadam juz przy sniadaniu :( bananów nie lubię, jak widzę kromka ulubionego chleba a przecież chleb to gluten to trace motywacje. Sama nie będę go piekła bo wychodze z domu o 8.00 i wracam o 8.00. A chcialabym spróbowaćwać, czuję że mi to potrzebne. Jak zacząć? No jak?
moje kanapki z dziecinstwa! ser byl nieco inny – z mleka z bawolic lub owczego Mieta?! w postaci herbatki ziolowej