• kilka kromek dowolnego dobrego chleba
  • słoik sosu paprykowego (lutenica drobno mielona Premium Rosa)
  • kawałek (ok. 100 g) sera lor
  • garść świeżej mięty
  • oliwa extra vergine
  • pieprz
  • mieszanka organicznych ziołowych przypraw (Hambleden)

Dziś szybkie, trzyskładnikowe kanapki na ciepło – świetne zarówno na pożywne śniadanie, nieskomplikowany lunch, jak i szybką kolację.

1. Na patelni podgrzejcie sos* z niewielką ilością wody, doprawcie pieprzem i mieszanką przypraw.

2. Wyłóżcie porcje sosu na kanapki.

3. Na każdą kanapkę pokruszcie ser.

4. Skropcie oliwą, doprawcie pieprzem i posypcie grubo posiekaną miętą.

*Lutenica łagodna drobno mielona – sos z grillowanej papryki, pomidorów i bakłażanów. Skład: pomidory 51%, grillowana czerwona papryka 32%, rafinowany olej słonecznikowy 7%, cukier 7%, mąka ziemniaczana 1,5%, cebula, czosnek, nać pietruszki, pieprz. Słoik 300 g.