Arbuz – przepisy na lato.
Wiadomo, że słodko-soczysty arbuz najlepszy jest sauté, czyli umyty i pokrojony, ale na tym nie koniec. Dlaczego czekamy na te owoce przez cały rok? Dlatego, że to pyszna i zdrowa przekąska, a gdy arbuz wygrzeje się w gorącym słońcu, smakuje jak cudnie beztroskie LATO.
Arbuzy – nie tylko te intensywnie różowe, ale też soczyście żółte – pięknie podbijają kolory dań, przez co doskonale nadają się do typowo letnich jedzonek: sałatek, chłodników, lodów i innych prostych deserów z arbuzem w roli głównej, ale też do grillowania. Słodki arbuz doskonale łączy się między innymi z lekko kwaśnymi owocami (takimi jak choćby agrest czy porzeczka) oraz z młodymi wyrazistymi słonymi serami w rodzaju fety czy twarogu z owczego lub koziego mleka. Jedz arbuzy na zdrowie i daj im szansę w kuchni, a dodadzą letnim potrawom wyjątkowości i oryginalności.
Arbuz – proste i pyszne przepisy na lato
By przejść do wybranego przepisu, kliknij w zdjęcie.