Książka „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów” ujrzała właśnie światło dzienne.

Publikacja zawiera wszystkie zwycięskie i wyróżnione przepisy, jakie zgłoszone zostały w konkursie „Wybory Kulinarnego Bloga Roku AD 2012”. Wydawnictwo to zamyka jednocześnie drugą odsłonę wyborów najlepszego kulinarnego blogera w PL.

Facet i Kuchnia zgłosił do konkursu przepisy w każdej z siedmiu wyborczych kategorii, natomiast konkursowe jury, pod przewodnictwem Piotra Bikonta, wyróżniło FiK trzykrotnie.

Po pierwsze, za frittatę z chorizo i lekką sałatką:

Z milosci do jedzenia_04

Po drugie, za przepis na wyjątkowy chleb czekoladowy:

Z milosci do jedzenia_05

I po trzecie, za śledziową terrynę ze szczypiorkiem:

Z milosci do jedzenia_07

W ogólnym zestawieniu, Facet i Kuchnia zajął w wyborach 14 miejsce (na 228 zgłoszonych blogów). Więcej o moich wrażeniach z udziału w tym przedsięwzięciu, o wyróżnionych przepisach FiK, jak również o powodach, dla których postanowiłem poprzestać na tej jednej, zeszłorocznej edycji, możecie przeczytać TUTAJ.

Z milosci do jedzenia_01

Książka wydana jest bardzo przyzwoicie (twarda oprawa, ładny papier, apetyczne zdjęcia), więc nie pozostaje mi nic innego, jak polecić lekturę, a przede wszystkim – praktyczne wykorzystanie zawartych w niej przepisów.

🙂

Smacznego!

Z milosci do jedzenia_06

Z milosci do jedzenia_03