Książka „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów” ujrzała właśnie światło dzienne.
Publikacja zawiera wszystkie zwycięskie i wyróżnione przepisy, jakie zgłoszone zostały w konkursie „Wybory Kulinarnego Bloga Roku AD 2012”. Wydawnictwo to zamyka jednocześnie drugą odsłonę wyborów najlepszego kulinarnego blogera w PL.
Facet i Kuchnia zgłosił do konkursu przepisy w każdej z siedmiu wyborczych kategorii, natomiast konkursowe jury, pod przewodnictwem Piotra Bikonta, wyróżniło FiK trzykrotnie.
Po pierwsze, za frittatę z chorizo i lekką sałatką:
Po drugie, za przepis na wyjątkowy chleb czekoladowy:
I po trzecie, za śledziową terrynę ze szczypiorkiem:
W ogólnym zestawieniu, Facet i Kuchnia zajął w wyborach 14 miejsce (na 228 zgłoszonych blogów). Więcej o moich wrażeniach z udziału w tym przedsięwzięciu, o wyróżnionych przepisach FiK, jak również o powodach, dla których postanowiłem poprzestać na tej jednej, zeszłorocznej edycji, możecie przeczytać TUTAJ.
Książka wydana jest bardzo przyzwoicie (twarda oprawa, ładny papier, apetyczne zdjęcia), więc nie pozostaje mi nic innego, jak polecić lekturę, a przede wszystkim – praktyczne wykorzystanie zawartych w niej przepisów.
:-)
Smacznego!
pisze bo chce wygrac konkurs :)))
gratulacje :)
Gratuluje :) mi tez udało się z skromnym jednym przepisem zaleść w tej książce :)
gratuluję ;)
i ja rowniez gratuluje;)
Fajne przepisy, gratulejszyn! :)
Gratuluje :) strasznie miło tutaj :)
Dziękuję :-)
:)
Nice:)
:-) a kiedy będzie cała książka?
Jest w przygotowaniu:-)