Najpopularniejsze przepisy października czyli kolejne – dziesiąte już – TOP 3 Faceta i Kuchni AD 2014.

Niekwestionowanym faworytem październikowego zestawienia okazał się klasyczny piemoncki deser – MINI BONET. Zamiast wciąż wracać do oklepanego przepisu na przereklamowane tiramisu, zróbcie Bonet!

To pyszny jedwabiście kremowy, mocno czekoladowy deser, który ma tę dodatkową zaletę, że ze swej istoty nie zawiera glutenu. Nie trzeba niczego zmieniać w oryginalnym przepisie – wystarczy pozostać wiernym sprawdzonej włoskiej recepturze.

Bonet mini L_02

MINI BONET

Drugie miejsce to pyszna, idealna na jesień ZUPA Z PORÓW I GRZYBÓW. Przepis jest prosty, a rezultat rewelacyjny. Miękki por, aromatyczne grzyby oraz ostry, rozgrzewający imbir. Polecam!

Zupa z porow i grzybow L_02

ZUPA Z PORÓW I GRZYBÓW Z IMBIREM

Krótką październikową listę blogowych przebojów zamykają kolorowe DUSZONE WARZYWA W POMIDORACH Z JAJEM SADZONYM. Dynia, bakłażan i cukinia duszone z pomidorami malinowymi z dodatkiem jaj sadzonych czyli warzywna kwintesencja złotej polskiej jesieni.

Duszone warzywa z jajem sadz L_04

DUSZONE WARZYWA Z JAJEM SADZONYM

Sprawdźcie też zestawienie najpopularniejszych przepisów września:

FACET I KUCHNIA: THE BEST OF SEPTEMBER

Tyle na dziś, przegląd najczęściej odwiedzanych przepisów listopada już wkrótce!