- 1 pierś z kurczaka
- ok. 12 surowych krewetek
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 150 g szpinaku
- 100 g ryżu (np. basmati)
- szczypiorek do dekoracji
- olej do smażenia
Wariacja na temat kormy, czyli jednej z odmian indyjskiego curry.
To danie na szybko z wykorzystaniem gotowego sosu Patak’s. Z gotowych sosów korzystam sporadycznie, a jeśli już, to przede wszystkim właśnie do curry, głównie dlatego, że Patak’s są po prostu dobre. Nie tylko w smaku, ale również pod względem składu, a przygotowanie sosu curry samodzielnie zajmuje nieco więcej czasu.
PRZEPIS:
1. Pierś z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki i podsmaż na patelni.
2. Dodaj sos i duś przez ok. 10 minut.
3. Następnie dodaj krewetki, a po dwóch minutach grubo posiekany szpinak i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i duś wszystko przez 3 minuty.
4. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Smacznego!
A ja siedze i gdybam, co to ta korma… :)
Gdzie te sosy dostanę? W jakiś większych hiper?
W Warszawie są chyba wszędzie – Makro, Alma, PiP, Carrefour, etc.
Moja ulubiona potrawa
Fajna potrawa na jesień, dzięki za przepis
Witam,
Nie wiem czy to wina mojej przeglądarki ale nie wyświetlają mi się składniki. Prosiłbym o dodanie jeszcze raz lub wstawienie w komentarzu (najważniejsze to kurczak, szpinak i krewetki)
Witam,
Nie wiem czy to wina mojej przeglądarki ale nie wyświetlają mi się składniki. Proszę o ponowne wstawienie lub podesłanie mi na maila sobol44@o2.pl (najważniejsze to ilośc kurczaka, szpinaku i krewetek)
Nie wiem, jak to się stało :/ Uzupełnię, postaram się do jutra.
Wielkie dzięki bo szykuje się na robienie obiadku na niedziele :)
Dobrze, że nie na jutro:-) dzięki za cynk
Dzięki za uaktualnienie, napisze jutro jak wyszło
Bardzo smaczne, super przepis jeszcze raz dzięki
Cieszę się, że Ci smakowało:-)