• 1 pierś z kurczaka
  • ok. 12 surowych krewetek
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g szpinaku
  • 100 g ryżu (np. basmati)
  • szczypiorek do dekoracji
  • olej do smażenia

Wariacja na temat kormy, czyli jednej z odmian indyjskiego curry.

To danie na szybko z wykorzystaniem gotowego sosu Patak’s. Z gotowych sosów korzystam sporadycznie, a jeśli już, to przede wszystkim właśnie do curry, głównie dlatego, że Patak’s są po prostu dobre. Nie tylko w smaku, ale również pod względem składu, a przygotowanie sosu curry samodzielnie zajmuje nieco więcej czasu.

PRZEPIS:

1. Pierś z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki i podsmaż na patelni.

2. Dodaj sos i duś przez ok. 10 minut.

3. Następnie dodaj krewetki, a po dwóch minutach grubo posiekany szpinak i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i duś wszystko przez 3 minuty.

4. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Smacznego!

Korma L_02