Ceramiczny grill Wartmann – gofrownica, grill i patelnia w jednym.
Ceramiczny grill kontaktowy Wartmann
Jedno mocarne urządzenie, w którym upieczesz gofry (4 duże sztuki naraz), usmażysz rybę, mięso, jajka, chleb na tosty, ser, warzywa i tak dalej a la plancha, czyli na rozgrzanej płycie lub ugrillujesz to wszystko na płycie do grilla? Proszę bardzo: tak właśnie działa ceramiczny grill kontaktowy Wartmann (bez teflonu), który jest teraz dostępny w sklepie Ronic z 15% rabatem: ZOBACZ GRILL. Tylko teraz, kupując grill, masz okazję zaoszczędzić aż 225 złotych!
Można na nim smażyć z niewielką ilością oleju albo bez dodatku tłuszczu, a dodatkowo grill jest wyposażony w zewnętrzną sondę temperatury, która mierzy temperaturę wnętrza potrawy podczas grillowania/smażenia i dostosowuje do niej optymalny czas pracy urządzenia w zadanej temperaturze. Dzięki temu dany składnik nie jest ani niedogotowany, ani przegotowany, a po prostu idealnie przyrządzony. Niebawem napiszę o tej funkcji więcej na praktycznym przykładzie.
W ceramicznym grillu Wartmann możesz ustawić temperaturę od 80°C do 230°C z interwałem 5°C. Do wyboru jest opcja podgrzewania za pomocą obu płyt grillowych albo tylko górnej lub dolnej płyty grillowej. Czas gotowania można ustawić od 30 sekund do maksymalnie 60 minut. Mocne elementy grzewcze (maksymalny pobór mocy 2000 W) zapewniają szybkie i skuteczne działanie urządzenia. Grill jest wyposażony w dwa zestawy dużych płyt (21 x 31 cm). Jeden zestaw to płyty grillowe z podwójną funkcją; gotowanie kontaktowe (płaska strona) oraz pieczenie/grillowanie (strona żebrowana). Drugi zestaw umożliwia przygotowanie domowych gofrów. Wszystkie płyty są pokryte nieprzywierającą ceramiczną warstwą, ultra łatwą w czyszczeniu, a płyty grillowe wyposażono dodatkowo w system odprowadzania tłuszczu, dzięki czemu oleje lub masło są odprowadzane do oddzielnej tacy ociekowej.
Co jeszcze?
- Na froncie urządzenia znajduje się panel sterowania, złożony z kilku przycisków dotykowych, pokrętła i podświetlanego wyświetlacza
- Grill powinien być używany na stabilnej powierzchni i z wystarczającą przestrzenią wokół, zapewniającą wentylację oraz możliwość swobodnego otwarcia górnej pokrywy
- Płyty grillowe należy czyścić miękką gąbką i ciepłą wodą z dodatkiem niewielkiej ilości detergentu. Przed czyszczeniem odłącz przewód zasilający od gniazdka i odczekaj pół godziny, aż grill ostygnie. Płyty można również myć w zmywarce.
Zachwycam się tym grillem od pierwszego użycia! W tym sezonie nie zamierzam nawet wystawiać grilla ogrodowego z garażu. Nie jestem miłośnikiem klasycznego barbecue, zdecydowanie wolę zdrowszy i nieporównanie bardziej estetyczny grill elektryczny. A dla tych, którzy nie wiedzą: z markami Ronic i Wartmann współpracujemy 7 rok, a nasza kuchnia w głównej mierze bazuje na ich sprzętach, które są autentycznie niezawodne!