- ok. 100 g wędzonego łososia w kawałku
- ok. 100 g szpinaku
- ok. 50 g rukoli
- trochę czarnych oliwek
- trochę listków mięty
- daktylowe pomidorki koktajlowe
- kilka gałązek podsuszanego tymianku
- 1/2 cytryny
- oliwa extra vergine
To typowa sałatka resztkowa, ze składników, które zostały mi z przygotowywania innych potraw.
Zawsze staram się wykorzystywać wszystko do końca, a jedną z najlepszych i najprostszych metod jest przygotowanie sałatki.
1. Do miski wrzućcie umytą i wysuszoną rukolę oraz szpinak.
2. Dodajcie pokrojonego w kostkę łososia, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, oliwki, miętę oraz listki tymianku.
3. Dodajcie dressing na bazie soku z cytryny i oliwy, gotowe.
Zapraszam na nowy konkurs śniadaniowy na http://nietylkopasta.pl
Zdrowie jest najważniejsze i nie można go zepsuć przez własne lenistwo