• 3 łyżki wytrawnej nutelli (link do przepisu w treści wpisu)
  • ok. 250-300 g czarnych oliwek bez pestek
  • nieco Tabasco Habanero (ilość wg uznania)
  • trochę oliwy extra vergine

Nietuzinkowe połączenie smaków w tapenade z czarnych oliwek i wytrawnej czekolady z dodatkiem pikantnego tabasco.

Ten przepis to kolejny pomysł na kreatywne wykorzystanie DOMOWEJ NUTELLI.

PRZEPIS NA DOMOWĄ NUTELLĘ

Dzięki dodatkowi czekolady pasta nabiera bardziej kremowej i jedwabistej konsystencji, a tabasco dodaje całości nowego, zaskakującego wyrazu. Świetna rzecz, warto spróbować!

Tapenade oliwki nutella L_05

1. W robocie kuchennym zmiksuj czarne oliwki, nutellę, nieco oliwy oraz tabasco. Miksuj – w razie potrzeby dolewając więcej oliwy – do momentu, aż pasta nabierze właściwej konsystencji (nie musi być idealnie gładka).

2. Spróbuj i w razie potrzeby dodaj więcej tabasco – tak, żeby smak pasty Ci odpowiadał.

3. Pastę można podać jako samodzielną przystawkę albo jako dodatek do kanapek, placków, naleśników, etc.

Smacznego!

Tapenade oliwki nutella L_06

Tapenade oliwki nutella L_01

Tapenade oliwki nutella L_03