- 250 g ricotty
- 1 mały jogurt grecki (200 g)
- ok. 200 g porzeczek (tu: własne, mrożone)
- 8 świeżych daktyli izraelskich
Lekkie i szybkie śniadanie, deser albo przekąska.
Możesz wykorzystać tu dowolny serek albo twarożek i owoce, które akurat masz pod ręką.
1. W malakserze lub ręcznie (w misce) wymieszaj ricottę, jogurt, porzeczki i wypestkowane oraz porwane na małe kawałki daktyle.
2. Przełóż masę do miseczek. Na wierzchu każdej porcji dodaj trochę dodatkowych porzeczek, i pałaszuj! ;-)
Smacznego!
Sprawdź też:
Facet! Bo Ty mi dylemat robisz.. ;)
Mogłam dziś sobie poleniuchować i dopiero co wstałam. Szukam przepisu na tosty francuskie, a tu taka propozycja na śniadanie. I co ja mam wybrać?
:)
;-)
Bardzo apetyczne jedzonko :D
O, to to. Bardzo lubię Cię czytać, ale gotowanie to nie moja bajka, chociaż tak proste przepisy lubię i korzystam. Więcej materiałów dla tych, którzy dopiero w powijakach, taki postulat :P A ricottę będę mieć dziś na śniadanie, tylko zamiast porzeczek malinki :D
Super, smacznego!:-)