• 3 szklanki mrożonych porzeczek (tu: z własnych zbiorów)
  • 2 serki naturalne bez cukru (tu: pełnotłusty Bieluch, 2 opakowania po 150 g)
  • 1 łyżka miodu
  • kilka kostek gorzkiej czekolady

Błyskawiczny, lekki i bardzo odświeżający deser z mrożonymi porzeczkami. Bez cukru.

Jedyne, czego potrzebujesz, to dosłownie kilku minut w kuchni oraz naturalnego serka lub twarożku, mrożonych porzeczek i miodu dla zrównoważenia lekko kwaskowatego smaku owoców.

Nie rozmrażaj porzeczek, użyj tych prosto z zamrażalnika. Porzeczki są na tyle delikatne i soczyste, że bez problemu można dodawać je do deserów w stanie zamrożonym.

Porzeczki z bieluchem S_06

1. Do miksera wrzuć porzeczki, serki i łyżkę miodu.

2. Miksuj przez ok. minutę, do momentu aż składniki dobrze się połączą (masa powinna być dość jednolita). Spróbuj i w razie potrzeby (jeśli lubisz słodsze smaki) dodaj nieco więcej miodu.

3. Przełóż do naczynek (najlepiej szklanych) i udekoruj odrobiną mrożonych porzeczek oraz posiekaną gorzką czekoladą.

Smacznego!

Porzeczki z bieluchem S_05