• ok. 100-150 g rukoli
  • ok. 200 g sera peynir
  • słoik pomidorków ETERNO
  • 4 jajka
  • trochę listków świeżej bazylii lub mięty
  • sól, pieprz
  • trochę wody mineralnej
  • oliwa extra vergine

Kawałki cienkich omletów bez mąki, ser i zielenina – prosta, konkretna i smaczna sałatka.

1. Umytą i wysuszoną w suszarce do sałaty rukolę przełóżcie do miski.

2. W drugiej misce roztrzepcie jajka, dodajcie sól, pieprz, posiekaną bazylię i trochę wody. Usmażcie dość cienkie omlety.

3. Gotowe omlety pokrójcie na paski i dodajcie do rukoli.

4. Do miski wrzućcie pokruszony ser i pomidorki w całości.

5. Do słodko-pikantnej zalewy po pomidorkach wlejcie oliwę, wymieszajcie i tak przygotowanym dressingiem polejcie sałatkę.

Rukola z serem peynir low_05

Smacznego!