- opakowanie świeżego szpinaku typu baby (250g)
- 2 pęczki rzodkiewek
- ok. 800g pomidorów
- kilka garści oliwek
- 200g fety
- pieprz
- pół cytryny
- oliwa extra vergine
Jeszcze jedna wariacja na temat letnich smaków na talerzu.
1. Opłuczcie i wysuszcie szpinak i przełóżcie go do miski.
2. Dodajcie rzodkiewki, pokrojone w ćwiartki, oraz oliwki i pokrojone na kawałki pomidory (ja obieram pomidory ze skóry).
3. Fetę pokruszcie na kawałki i dodajcie do sałatki.
4. Wlejcie sok z połowy cytryny i oliwę extra vergine, oraz dodajcie odrobinę soli i (w razie potrzeby) pieprz.
Smacznego!
Pyszności, uwielbiam szpinak, jednak zamiast feta używam ser typu Bałkańskiego(z lidla), jest delikatniejszy:)
Super!
Bardzo lubie