• 2 porcje (torebki) pasty miso Clearspring
  • 8 krewetek
  • ok. 200 g łososia
  • dymka
  • zielona papryczka chilli

Jeszcze jedna wersja zupy miso.

Poprzednie znajdziecie TUTAJ.

1. Łososia pokrójcie w kostkę i usmażcie na patelni, tak by mięso pozostało w środku soczyste. Zdejmijcie rybę z patelni.

2. Podgrzejcie (jeśli dysponujecie krewetkami gotowanymi) lub usmażcie krewetki (jeśli są surowe). Wystarczą 2 minuty.

3. W tym czasie przygotujcie miso* według przepisu na opakowaniu.

4. Do miseczek dodajcie łososia, krewetki, posiekaną chilli i dymkę, a następnie wlejcie porcje zupy.

*Użyłem tu organicznej zupy miso Clearspring, którą można kupić TUTAJ. Skład produktu: białe miso (65% – woda, organiczne ziarna soi, organiczny ryż, organiczna sól morska), organiczna przyprawa mirin (słodki ryż, woda, ryż), organiczna sól morska, organiczne purée z cebuli, wodorosty morskie wakame (1%), wyciąg z wodorostów morskich kombu (1% – woda, kombu, sól).