• 200 ml espresso
  • 350 g śliwek węgierek
  • 2 duże płaskie łyżki organicznego kakao bez cukru
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu gryczanego
  • płatki migdałowe do dekoracji

Swe orzeźwiające właściwości koktajl zawdzięcza bazie, którą stanowi espresso.

Przygotowanie, jak zawsze w przypadku koktajli czy shake’ów, jest banalnie proste.

1. Usuńcie ze śliwek pestki.

2. Umieśćcie wszystkie składniki (za wyjątkiem płatków migdałów) w blenderze i zmiksujcie, aż masa uzyska jednolitą konsystencję.

3. Jeśli potrzebujecie więcej słodyczy, dodajcie więcej miodu.

4. Przelejcie napój do szklanek i posypcie płatkami migdałowymi.

Surowe kakao (RAW COCOA) ponownie sprawdziło się bardzo dobrze – jest idealnie kakaowe i lekko gorzkie, nadaje fajnego, mocno czekoladowego posmaku.

Smacznego!