- 200 ml espresso
- 350 g śliwek węgierek
- 2 duże płaskie łyżki organicznego kakao bez cukru
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu gryczanego
- płatki migdałowe do dekoracji
Swe orzeźwiające właściwości koktajl zawdzięcza bazie, którą stanowi espresso.
Przygotowanie, jak zawsze w przypadku koktajli czy shake’ów, jest banalnie proste.
1. Usuńcie ze śliwek pestki.
2. Umieśćcie wszystkie składniki (za wyjątkiem płatków migdałów) w blenderze i zmiksujcie, aż masa uzyska jednolitą konsystencję.
3. Jeśli potrzebujecie więcej słodyczy, dodajcie więcej miodu.
4. Przelejcie napój do szklanek i posypcie płatkami migdałowymi.
Surowe kakao (RAW COCOA) ponownie sprawdziło się bardzo dobrze – jest idealnie kakaowe i lekko gorzkie, nadaje fajnego, mocno czekoladowego posmaku.
Smacznego!
Doczekałam się, moje smaki. Wszystko mam, tak zacznę środę. Potem ragout z przepiórek dla mamy, nareszcie nie rosołek, dla mnie – omlet z białek. Dalej zobaczy się.
Smacznego!