• 150 g razowego makaronu (muszle)
  • ok. 400 g ricotty
  • konfitura wiśniowa z brandy (Towary Niezwykłe)

Banalnie proste i pyszne danie.

Przede wszystkim, poszukaj makaronu w formie muszli dobrej jakości; takiego, który po ugotowaniu zachowa kształt. Będziesz zadowolona/-y z efektu.

PRZEPIS:

  1. Ugotuj muszle al dente wg przepisu na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj ricottę z konfiturą wiśniową, zostawiając trochę soku do dekoracji.
  3. Ugotowane muszle przelej zimną wodą i zaczekaj chwilę, aż odciekną.
  4. Wypełnij delikatnie muszle nadzieniem. Gotową porcję polej pozostawionym sokiem z konfitur.

Muszle razowe z ricotta L_06

Muszle razowe z ricotta L_01

Muszle razowe z ricotta L_05

*Konfitura wiśniowa z brandy (Towary Niezwykłe), skład: wiśnie, cukier, brandy (1%), naturalna pektyna jabłkowa, kwas cytrynowy. Waga: 200 g