- 150 g razowego makaronu (muszle)
- ok. 400 g ricotty
- konfitura wiśniowa z brandy (Towary Niezwykłe)
Banalnie proste i pyszne danie.
Przede wszystkim, poszukaj makaronu w formie muszli dobrej jakości; takiego, który po ugotowaniu zachowa kształt. Będziesz zadowolona/-y z efektu.
PRZEPIS:
- Ugotuj muszle al dente wg przepisu na opakowaniu.
- W misce wymieszaj ricottę z konfiturą wiśniową, zostawiając trochę soku do dekoracji.
- Ugotowane muszle przelej zimną wodą i zaczekaj chwilę, aż odciekną.
- Wypełnij delikatnie muszle nadzieniem. Gotową porcję polej pozostawionym sokiem z konfitur.
*Konfitura wiśniowa z brandy (Towary Niezwykłe), skład: wiśnie, cukier, brandy (1%), naturalna pektyna jabłkowa, kwas cytrynowy. Waga: 200 g
Kocham makaron, a te muszelki muszą być przepyszne;)
wyglądają cudownie :)
Uwielbiam makarony na słodko