Listopadowe zestawienie najczęściej odwiedzanych przepisów Faceta i Kuchni.
Liderem listopada jest czekolada Caliente bez mleka – czyli gęsta czekolada na gorąco po hiszpańsku, która doskonale łączy czekoladową przyjemność i dobrze dobrane składniki. Nie ma tu mleka, masła ani śmietany, a za gęstość czekolady odpowiada dodatek odrobiny skrobi kukurydzianej. Polecam! SPRAWDŹ PRZEPIS!
Na drugim miejscu uplasował się puszysty omlet czekoladowy z bakaliami. Doskonały na zimowe dni – pożywny, konkretny i przepyszny. To pogotowie ratunkowe przy złej pogodzie albo marnym nastroju. Sądząc po ilości odwiedzin, szybko zorientowaliście się w jego magicznym działaniu. SPRAWDŹ PRZEPIS!
Ostatnia na podium jest dynia z pieca zapiekana z oscypkiem. To jeden z moich ulubionych przepisów na butternuta. W braku oscypka można użyć innego półtwardego sera albo np. miękkiego, jak mozzarella. Polecam zwłaszcza tym, którzy jeszcze nie dali przekonać się do jedzenia dyni. Innych nie trzeba namawiać. SPRAWDŹ PRZEPIS!
Sprawdźcie też zestawienie najpopularniejszych przepisów października: THE BEST OF OCTOBER
Tyle na dziś, przegląd najczęściej odwiedzanych przepisów grudnia już wkrótce!
Same fajne rzeczy
Gorąca czekolada jak najbardziej OK. Kiedy wreszcie uda misie nabyć trochę bakalii w czekoladzie, albo zrobić tyle, żeby się wszystkie nie rozeszły, to może w którąś sobotę Dzieciakom (i sobie, i sobie) zrobię omlety.
Dynia czy z oscypkiem czy bez – odpada. Nikt poza mną by tego nie jadł, a cała dynia dla mnie jednej to cokolwiek za dużo ;-)
E tam, za dużo. Jeden butternut na 2 razy i jest dobrze;-) Dynia jest niskokaloryczna, a oscypka możesz dać niewiele:-)
Przepis na czekoladę jest niesamowity, zaświadczam ;)
Czekolada – rewelacja, inne przepisy czekają w kolejce na wypróbowanie