- 100 g włoskiego makaronu tricolore
- 100-150 g świeżego szpinaku baby
- 100 g brie Le Rustique
- 15 pomidorków koktajlowych
- kilka łyżek oliwek
- kilka suszonych pomidorów w oliwie
- oliwa extra vergine
- sok z połowy cytryny
Makaronowa sałatka ze szpinakiem i brie.
Podstawę sałatki stanowi makaron, a charakteru dodał całości ostry i wyrazisty w smaku brie.
PRZEPIS:
- Ugotuj makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
- Dokładnie opłukany i wysuszony szpinak przełóż do miski.
- Dodaj oliwki, pokrojony ser i suszone pomidory oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sałatki.
- Polej sosem na bazie oliwy extra vergine i cytryny, dopraw pieprzem i wymieszaj.
Sałatka wygląda rewelacyjnie i niesamowicie kolorowo!!
pysznie kolorowo wiosennie.
Pyszności!
:-)
mniam mniam, czym można zastąpić szpinak?