- kilka kromek dobrej jakości pieczywa (tu: żytnie)
- konfitura malinowa z koniakiem (Towary Niezwykłe)
- camembert (tu: Le Rustique)
- świeża figa
- trochę malin
Świeże figi, maliny i aromatyczny camembert, czyli pomysł na szybkie, ale całkiem oryginalne śniadanie.
Kanapki na ciepło – z serem pleśniowym i sezonowymi owocami.
1. Na każdą kromkę nałóżcie nieco konfitury malinowej (tu: z dodatkiem koniaku), na niej ułóżcie kawałki camemberta (albo np. brie), następnie plasterek figi oraz jedną lub kilka malin (w zależności od wielkości kromki).
2. Zapiekajcie kilka minut w piekarniku (w temp. ok. 180 stopni) lub w opiekaczu, najlepiej do momentu, aż ser ładnie się rozpuści.
Smacznego!
Smakowite fotki!
Normalnie czad :D
Oh yes…
pyszne!
Proste i pyszne :)