- ok. 800 g świeżych moreli bez pestek
- 150-200 ml tequili
- sok z połowy limonki
- 10-12 kostek lodu
- świeża mięta
Technicznie rzecz biorąc, nie jest to typowa margarita, a raczej koktajl alkoholowy na bazie tequili i soku z limonki, ale kto by się tym przejmował.
;-)
Morele doskonale nadają się do tego rodzaju koktajlu, ale z powodzeniem można wykorzystać tu także truskawki, a nawet czereśnie. Najlepiej, rzecz jasna, samodzielnie określić pożądane stężenie alkoholu w drinku i zadbać o pozostałe szczegóły, jak na przykład podanie go w specjalnym rozkloszowanym kieliszku do margarity, którym – tak się jakoś złożyło – akurat nie dysponuję. Tak czy owak, pycha.
1. W blenderze zmiksujcie wypestkowane morele, tequilę, sok z limonki oraz lód.
2. Gotowy koktajl przelejcie do kieliszków.
3. Dodatkowo, można udekorować go małymi listkami mięty.
Smacznego!
Ciekawe połączenie ! Warte wypróbowanie !
Pozdrawiam
Fajne zdjęcia :)