- 100 g roszponki
- 500 g winogron (najlepiej użyć zielonych i czerwonych)
- 200 g sera farmerskiego Le Rustique
- 1 limonka
- oliwa extra vergine
Winogrona świetnie pasują do sera pleśniowego, tym bardziej więc obydwa składniki mogły spotkać się w tej prostej sałatce.
1. Opłukaną i wysuszoną roszponkę przełóżcie do salaterki.
2. Winogrona przekrójcie wzdłuż i dodajcie do roszponki.
3. Ser pokrójcie w kostkę i dodajcie do sałatki.
4. Całość zalejcie dressingiem na bazie soku z limonki i oliwy extra vergine.
Smacznego!
wspaniała ta sałatka, ja też lubię połączenie sera pleśniowego i winogron! Dobra jest też gruszka z serem pleśniowym i orzechami.
Pozdrawiam
Monika
True. Gruszka, orzechy, ser pleśniowy: https://www.facetikuchnia.com.pl/index.php/camembert-z-pieca-z-salata-rzymska-gruszka-tymiankiem-i-orzechami/