- kilka pomidorów
- 2-3 garście oliwek
- 100 g rukoli
- kawałek (ok. 200 g) halloumi
- kilka kromek dobrego chleba
- sok z 1/2 cytryny
- oliwa extra vergine
- pieprz
Szybka sałatka z grillowanego halloumi, pomidorów i rukoli, z dodatkiem świeżego chleba.
Zero kombinowania – najprościej jak się da.
1. Opłukaną i wysuszoną rukolę wrzućcie do miski.
2. Dodajcie pokrojone pomidory (ja usuwam skórę) i oliwki w całości.
3. W tym czasie usmażcie plastry sera halloumi na rozgrzanej patelni grillowej.
4. Dodajcie do sałatki pokrojony w kostkę ser, wlejcie dressing z soku z cytryny, oliwy i pieprzu, a całość wymieszajcie.
5. Na wierzchu każdej porcji rozłóżcie kawałki chleba i skropcie sałatkę dodatkowo odrobiną oliwy.
Smacznego!
Pyszna, zwłaszcza z bezglutenowym chlebem
Bardzo fajne zestawienie