- 150 g makaronu farfalle
- 150 g sera gorgonzola
- 3 garście orzechów pecan lub włoskich
- pół pęczka świeżej pietruszki lub trochę pietruszki suszonej
Makaron, orzechy i wyrazisty ser to połączenie, które zawsze zdaje egzamin. Dzięki temu błyskawicznemu daniu, pojęcie ‚fast food’ nabiera nowego znaczenia ;-)
1. Ugotujcie makaron w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
2. Rozgrzejcie na patelni trochę masła, a następnie dodajcie ugotowany i odcedzony makaron.
3. Dodajcie orzechy na patelnię i przez chwilę podduście je razem z makaronem, cały czas mieszając.
4. Dodajcie na patelnię podzieloną na kawałki gorgonzolę i porządnie mieszajcie, do chwili, aż ser się rozpuści i pokryje cały makaron.
5. Zdejmijcie patelnię z ognia, dodajcie pietruszkę i zamieszajcie.
6. Porcje potrawy doprawcie pieprzem.
Fantastyczne danie i wygląda wspaniale!!
Fajne i bez mięsa :)
Ale pycha!
Uwielbiam taki.
Dodaj przepis do akcji konkursowej http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka akcji w poście :)
To danie bardzo mnie kusi. Muszę wkrótce koniecznie spróbować :)
O kurcze, z nieba mi spada ten przepis!
Przepadam za makaronami z serowymi sosami, love