- chleb
- ragout z królika
- oliwa
- szczypiorek
Co zrobić z nadwyżką pysznego ragout z królika?
Jeśli daliście się przekonać do ragout z królika i wypróbowaliście TEN PRZEPIS, mięso możecie podać również w maksymalnie uproszczonej, ale także bardzo smacznej postaci, tj. w formie takiej oto kanapki*:
1. Posiekajcie szczypiorek na ok. 1 cm kawałki.
2. Podgrzejcie ragout.
3. Kromki chleba skropcie oliwą extra vergine, nałóżcie na nie porcje gorącego ragout, a całość dodatkowo potraktujcie odrobiną oliwy.
4. Gotowe kanapki posypcie szczypiorkiem.
*Kanapka z chleba konopnego, o którym pisałem TUTAJ.
Też tak robię, kiedy zostaje mi mięso z pieczeni :P
mniam mniam mniam
Kocham kanapki z resztkami pieczeni :P
Fajowa :D
Powinieneś częściej robić mięsne dania;)