Karnawałowy konkurs z fajnymi nagrodami!

***

WYNIKI:

Nagrodę główną w I etapie konkursu (czyli szatkownicę Russell Hobbs), a zarazem awans do II tury otrzymuje Paulina Brzezina za bardzo fajny przepis na pasztet orzechowy.

Przepis na pasztet, który wygląda tak, jak na poniższym obrazku, znajdziecie pod zdjęciem.

SONY DSC

Przepis na pasztet z orzechów włoskich

Składniki: 200 g zmielonego twarogu, 100 g zmielonych orzechów włoskich, ok. 40 g bułki tartej, 1 cebula, 3 jajka, sól, pieprz,  tymianek, słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszku

1. Blachę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Cebulę poszatkować drobno. 3. Wszystkie składniki wymieszać i zmielić razem maszynką do mięsa. 4. Przełożyć powstałą masę do blachy. 5. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. 6. Piec około 60 minut.

Uwaga autorki: Danie jest bardzo proste w wykonaniu i zawsze zaskakuje gości swoim smakiem. Nikt nie może uwierzyć, że to danie bez mięsa. Idealnie nadaje się do kanapek. Do jego przygotowania przydadzą się produkty Russell Hobbs: młynek do pieprzu, młynek do soli, szatkownica, maszynka do mielenia mięsa.

Dodatkowo, FiK wyróżnił 3 przepisy, których autorzy otrzymują od sponsora zestawy gadżetów. Paczki powędrują do:
Małgorzaty Hert za przepis na zupę krem z groszku, Anny Tochtermann za przepis na pizzę „quattro formaggi” oraz Katarzyny Napierkowskiej za muffiny migdałowe.

Galeria wyróżnionych przepisów – poniżej:

Laureatce i wyróżnionym gratulujemy!!! :-)

***

Facet i Kuchnia rozpieszcza Was, Drodzy Czytelnicy, jak mało kto. Tylko u nas co drugi dzień nowy konkurs ;-)

Dziś mamy dla Was nowy konkurs, w którym do zgarnięcia jest robot planetarny Desire o wartości 699 zł, a poza tym szatkownice Desire o wartości 199 zł i zestawy gadżetów marki Russell Hobbs.

konkurs_-_szczegóły

By wziąć udział w zabawie, wystarczy:

a)      mieć aktywny profil na facebook’u,
b)      polubić FANPAGE Russell Hobbs Polska, oraz
c)      podjąć się wykonania zadania konkursowego.

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu autorskiego przepisu na danie karnawałowe, przedstawieniu własnoręcznie wykonanego zdjęcia tej potrawy oraz wskazaniu, jakiego produktu marki Russell Hobbs użylibyście do jej przygotowania.

Uczestnik konkursu powinien wysłać zgłoszenie, zawierające tekst przepisu, zdjęcie potrawy oraz nazwę produktu Russell Hobbs sugerowanego do użycia podczas przyrządzania dania na adres emailowy FiK: kontakt@facetikuchnia.com.pl. W tytule emaila należy wpisać: RUSSELL.

WAŻNE: Chodzi wyłącznie o wskazanie sprzętu Russell Hobbs, który – gdybyście mieli go w swojej kuchni – okazałby się pomocny w przyrządzeniu dania. Posiadanie wymienionego w zgłoszeniu produktu nie jest warunkiem udziału i nie będzie mieć znaczenia przy wyborze laureatów.

Konkurs organizowany jest w dniach od 30 stycznia 2014 od godz. 12:00 do 9 marca 2014 do godziny 23:59 w II etapach:

I etap realizowany jest na blogu FACET I KUCHNIA (w terminie od 30 stycznia do 12 lutego br.),
II etap odbywa się na fanpage Russell Hobbs.

ZANIM WEŹMIESZ UDZIAŁ W KONKURSIE – PRZECZYTAJ REGULAMIN. DZIĘKI TEMU ZNAJDZIESZ ODPOWIEDZI NA WSZELKIE PYTANIA I WYJAŚNISZ EWENTUALNE WĄTPLIWOŚCI

Pełna treść regulaminu konkursu znajduje się pod tym linkiem:
SZCZEGÓŁOWY REGULAMIN KONKURSU RUSSELL HOBBS