Ruszamy z nowym konkursem, w którym do wzięcia są tabliczki wyjątkowej, surowej czekolady COCOA z jagodami goji.

Najważniejszym pierwiastkiem obecnym w surowej czekoladzie jest magnez, któremu przypisuje się właściwości antystresowe. Ponadto, zawarte w czekoladzie antyoksydanty opóźniają procesy starzenia i wzmacniają układ odpornościowy organizmu. Poziom ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity – zdolność pochłaniania rodników tlenowych) w surowej czekoladzie kształtuje się w granicach 28 000 jednostek, co daje jedną z najwyższych wartości na świecie. Dla przykładu, borówki, jedne z bogatszych w antyoksydanty owoców, zawierają ok. 2 400 jednostek. Surowa czekolada jest także bogata w fosfor, dzięki któremu jesteśmy ładniejsi 🙂

Jagody goji, zwane na rynku azjatyckim „czerwonym diamentem”, to cenione źródło białek, przeciwutleniaczy, aminokwasów, przeszło 20 rodzajów witamin i minerałów, w tym witaminy A, C oraz żelaza. Więcej o surowej czekoladzie i procesie jej produkcji możecie przeczytać TUTAJ.

Konkurs trwa od 3 do 12 maja br. By wziąć w nim udział, należy:

a) dołączyć do grona fanów Faceta i kuchni oraz Cocoa na facebooku,

b) udostępnić facebook’owy post o konkursie w swoim profilu FB, oraz

c) pod postem o konkursie umieścić wpis – jaką czekoladę lubisz najbardziej (można podać rodzaj, markę, sposób podania – co tylko przyjdzie każdemu do głowy).

Spośród wszystkich odpowiedzi, tabliczkami organicznej czekolady z jagodami goji nagrodzone zostaną trzy:

I miejsce = 3 tabliczki,
II miejsce = 2 tabliczki,
III miejsce = 1 tabliczka. 

REGULAMIN KONKURSU poniżej:

1. Organizatorem konkursu jest Szymon Kubicki, właściciel bloga ‘Facet i kuchnia’. Partnerem konkursu jest RAW COCOA / SUROVITAL.

2. Konkurs organizowany jest na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej w dniach od 3.05.2012 r. do 12.05.2012 r.

3. Zadaniem uczestników konkursu jest polubienie profili Facet i kuchnia oraz Cocoa na Facebooku, udostępnienie facebook’owego posta o konkursie w swoim profilu na Facebooku oraz dodanie pod postem o konkursie wpisu z informacją o ulubionej czekoladzie.

4. W konkursie nagrodzonych zostanie 3 uczestników, których odpowiedzi zostaną wybrane przez organizatora. Nagrodami w konkursie są tabliczki organicznych czekolad z jagodami goji.

5. Informacja o wynikach konkursu zostanie opublikowana na stronie bloga Facet i kuchnia w dniu 13 maja br.

6. Warunkiem otrzymania przesyłki z nagrodą jest przesłanie przez laureata konkursu pełnych danych kontaktowych do wysyłki przedmiotu (imię, nazwisko i adres zamieszkania wraz z kodem pocztowym) w ciągu 5 dni roboczych od dnia opublikowania na blogu informacji o wynikach.

7. Zwycięzcy konkursu wyrażają zgodę na opublikowanie ich danych osobowych (imienia i nazwiska) na stronie bloga Facet i kuchnia.

8. Podanie nieprawdziwych lub niekompletnych danych osobowych (tj. imienia, nazwiska, adresu zamieszkania) stanowi podstawę odmowy wydania nagrody.

9. Nagroda może zostać przyznana wyłącznie osobie, która spełni wszystkie warunki konkursu, określone w Regulaminie.

10. Nagroda nieodebrana ulega przepadkowi.

11. Niniejszy Regulamin stanowi jedyny dokument, określający zasady konkursu.