• 250 g makaronu
  • 200 g twarogu
  • słoik migdałów w miodzie waniliowym
  • ok. 125 g ricotty
  • nieco mleka
  • ekstrakt waniliowy

Migdałowy makaron w sosie twarogowo-miodowym.

Ta wersja makaronu na słodko naprawdę uzależnia. Taki posiłek to idealne wyważenie proporcji nakładu pracy do efektu. Polecam!

PRZEPIS:

  1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
  2. W blenderze zmiksuj wszystkie pozostałe składniki. Migdały w miodzie można zastąpić dwiema garściami migdałów (nie muszą być blanszowane) i 3 łyżkami miodu. Nie miel migdałów na proszek, powinny być rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne w sosie.
  3. Spróbuj sosu, w razie potrzeby dodaj miód lub mleko. Uważaj z ilością mleka – sos powinien być dość gęsty.
  4. Przelej sos do dużej miski. Ugotowany makaron odcedź i od razu przełóż do miski. Wymieszaj i podawaj.

Migdałowy makaron L_08