• pieczywo (tu: 4 ciabatty)
  • oliwa extra vergine Monini
  • roszponka
  • mozzarella
  • kiełbasa
  • pieprz

Grzanki z pieca – proste i sprawdzone śniadanie.

1. Kromki pieczywa skropcie dość obficie oliwą chilli/garlic (np. Monini).

2. Na każdą kromkę nałóżcie kilka plasterków kiełbasy, kilka liści roszponki lub np. bazylii, a na wierzchu plastry mozzarelli.

3. Tak przygotowane grzanki oprószcie ulubionymi przyprawami i świeżo zmielonym pieprzem, oraz skropcie raz jeszcze oliwą extra vergine.

3. Włóżcie kanapki do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni.

4. Zapiekajcie przez mniej więcej 10-12 minut, do momentu aż mozzarella ładnie rozpuści.

Smacznego!

Zdjęcia: Małgorzata Napiórkowska-Kubicka