- ok. 800 g moreli (świeżych lub mrożonych)
- spory kawałek imbiru
- 1 pomarańcza
- 1 limonka
Ostrość imbiru, orzeźwiający smak cytrusów i słodycz moreli – wszystko w jednym koktajlu.
Użyłem moreli z własnego ogrodu, zamrożonych w sezonie, ale można oczywiście wykorzystać tu także świeże owoce. Nie żałujcie imbiru – ma być naprawdę dobrze wyczuwalny i nadawać koktajlowi porządnie pikantnej nuty, z którą idealnie współgra smak cytrusów.
1. Przy pomocy łyżki obierz imbir ze skórki i zetrzyj go na tarce.
2. W blenderze zmiksuj morele, imbir oraz sok z pomarańczy i limonki.
3. Odstaw na kilka minut, by smaki dobrze się przegryzły. Koktajl najlepiej podawaj schłodzony.
Smacznego!
Ciekawe połączenie :)
Smakuje znakomicie, polecam!