• ok. 800 g moreli (świeżych lub mrożonych)
  • spory kawałek imbiru
  • 1 pomarańcza
  • 1 limonka

Ostrość imbiru, orzeźwiający smak cytrusów i słodycz moreli – wszystko w jednym koktajlu.

Użyłem moreli z własnego ogrodu, zamrożonych w sezonie, ale można oczywiście wykorzystać tu także świeże owoce. Nie żałujcie imbiru – ma być naprawdę dobrze wyczuwalny i nadawać koktajlowi porządnie pikantnej nuty, z którą idealnie współgra smak cytrusów.

1. Przy pomocy łyżki obierz imbir ze skórki i zetrzyj go na tarce.

2. W blenderze zmiksuj morele, imbir oraz sok z pomarańczy i limonki.

3. Odstaw na kilka minut, by smaki dobrze się przegryzły. Koktajl najlepiej podawaj schłodzony.

Smacznego!

Koktajl z imbirem L_05

Koktajl z imbirem L_06

Koktajl z imbirem L_02