- 2 opakowania mieszanki sałat Fit & Easy 'Weekend' (gotowe do spożycia)
- kilka moreli
- 3 białe brzoskwinie
- 200g surowej szynki (serrano, prosciutto lub francuskiej)
- oliwa extra vergine
Lekka, wieczorna sałatka, doskonała na lato – do kawałka świeżego chleba i kieliszka (albo dwóch…) schłodzonego białego wina.
1. Sałaty rozłóżcie na czterech talerzach.
2. Na liściach ułóżcie pokrojone na kawałki świeże morele oraz brzoskwinie.
3. Plasterki szynki pokrójcie na podłużne paski i „artystycznie” ułóżcie na wierzchu każdej porcji.
4. Porcje sałatki skropcie oliwą extra vergine.
Zdjęcia: Małgorzata Napiórkowska-Kubicka
żeby moj facet atak potrafił:)
Morele swietnie współgrają z wędlinami,bardzo lubię takie połączenia
Uwielbiam takie połączenia. Szynka plus owoce, super.
Mniam mniam