- trochę ciasta francuskiego
- jajko
- czarny sezam
To dobry sposób na wykorzystanie resztek ciasta francuskiego, które czasem mogą pozostać po użyciu go do przyrządzenia innej potrawy.
Można oczywiście użyć ciasta wyłącznie w tym celu, zwłaszcza, że takie paluchy świetnie sprawdzają się, gdy np. zaprosimy większą ilość gości; dobrze pasują również, jako dodatkowa ‚przegryzka’, do zup – kremów.
1. Rozgrzejcie piekarnik do 200 stopni, a blachę wyłóżcie papierem do pieczenia.
2. Ciasto podzielcie na paseczki i rozłóżcie je na blasze, pozostawiając pomiędzy nimi trochę miejsca, ponieważ paluchy urosną podczas pieczenia.
3. Przy pomocy pędzelka posmarujcie paski ciasta roztrzepanym jajkiem i posypcie je (obficie) sezamem.
4. Pieczcie paluchy, aż staną się rumiane.
Dzien dobry.
Czy Pana zdaniem to ciasto jest dobre?
weganskiepysznosci.blogspot.com/2011/12/smakowite-ciasto-francuskie.html
Dzień dobry,
Nie mam zdania. Od trzech lat nie jem glutenu, a ciast francuskich z tej sieci nigdy nie kupowałem. Jedyne, co mogę doradzić, to lektura składu produktu. Prawdziwe ciasto francuskie powinno zawierać tłuszcz zwierzęcy – masło. Gotowe ciasta francuskie z olejem w składzie to podróbki. Tańsze, ale też gorszej jakości, o smaku nie wspominając, pozdrawiam
Dzien dobry.
Czy Pana zdaniem to ciasto jest dobre?
biedronka – smakowite – ciasto-francuskie