• 250 g długiego makaronu, tu: linguine truflowe (Morelli)
  • słoiczek (80 g) sosu z mielonej czarnej trufli (Inaudi)
  • ok. 130 g kurek (mogą być mrożone)
  • trochę masła
  • sól
  • pieprz

Dla miłośników trufli, kurek i… odrobiny luksusu na talerzu.

;-)

To wyjątkowo szybkie i bardzo proste danie, złożone z minimalnej ilości składników, ale mimo to raczej nieprzeznaczone na co dzień. Sos truflowy (do kupienia TUTAJ) nie należy do najtańszych, ale na specjalne okazje będzie jak znalazł. Nie chciałem przytłaczać go innymi smakami, w związku z czym ograniczyłem się tylko do dodania kurek, które można zastąpić również na przykład boczniakami.

1. Ugotujcie makaron (tu: truflowe linguine z zarodkami zbóż, do kupienia TUTAJ) w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

2. W tym czasie na maśle i oleju podsmażcie kurki, doprawcie pieprzem.

3. Gotowy makaron wymieszajcie z sosem, dodajcie kurki i podawajcie.

Smacznego!

Makaron truflowy L_10