OSTATNIO DODANE

Andijvie Stamppot (Paul Baayens | Asphyx / Hail of Bullets)

W kategorii COOKING ROCKS!, MIĘSO Dnia 2013-10-18 25 komentarzy

Po krótkiej, wakacyjnej przerwie powracamy z Cooking rocks!

KONKURS: Facet rozdaje czekoladki i trufle!

W kategorii KONKURSY Dnia 2013-10-17 75 komentarzy

Już jutro w stolicy Umbrii, Perugii, która sama w sobie jest miejscem uroczym, rozpoczyna się kolejna edycja wielkiego czekoladowego święta: festiwalu EUROCHOCOLATE!

Zotter Labooko: migdałowa z różami i nugat z nerkowca z kwiatami

W kategorii CZEKOLADY - RECENZJE Dnia 2013-10-16 1 komentarz

Dwa w jednym od Zottera: mleczna czekolada z nugatem z nerkowca w towarzystwie migdałowej tabliczki z różami.

Naleśnikowy makaron z figami

W kategorii ŚNIADANIA Dnia 2013-10-15 10 komentarzy

Pappardelle z naleśników, w dodatku z intensywnie kakaowych naleśników? Czemu nie!

Zupa z dyni na słodko

W kategorii ZUPY Dnia 2013-10-14 2 komentarze

To danie z cyklu „smaki z przeszłości”. Słodka zupa z dyni, w której odtworzyłem smak potrawy, dość często przyrządzanej przez rodzicielkę w czasach mojego dzieciństwa.

AÏOLI Cantine Bar Café Deli – recenzja

W kategorii MIEJSCA - RECENZJE Dnia 2013-10-13 19 komentarzy

„AÏOLI dedykowane jest prostocie i przyjemnościom południowego stylu życia. Powstało z połączenia kilku pasji: gościnności, jakości, prostego życia południa Europy i Warszawy, w której naszym zdaniem do tej… Gotuj więcej »

Lokshen kugel

W kategorii MAKARONY, SERY, SŁODKIE Dnia 2013-10-11 17 komentarzy

Lokshen kugel to świetna makaronowa zapiekanka, która wywodzi się z Niemiec.

Facet na tropie – uważaj co jesz! (X)

W kategorii NA TROPIE JEDZENIA NIEWARTEGO ZJEDZENIA Dnia 2013-10-10 9 komentarzy

Po wakacyjnej przerwie wracamy do cyklu o tym, jakich produktów spożywczych nie warto – naszym skromnym zdaniem – kupować, a tym bardziej jeść.

Pyszne duszone warzywa (oraz labraks z pieca)

W kategorii BEZGLUTENOWE, RYBY, WEGAŃSKIE Dnia 2013-10-09 1 komentarz

Tytuł wpisu nie jest przypadkowy. Głównym bohaterem tego przepisu są właśnie duszone warzywa.

The Hamburger And Fries Project – WPIS VIII

W kategorii NA TROPIE JEDZENIA NIEWARTEGO ZJEDZENIA Dnia 2013-10-08 10 komentarzy

Jak się robi sałatę? To sałatę się robi, nie rośnie sama?

Pappardelle z ragoût z perliczki

W kategorii MAKARONY, MIĘSO Dnia 2013-10-07 10 komentarzy

Pyszne ragoût z perliczki, które właściwie robi się samo (choć musi to chwilę potrwać).

Kilka słów o produktach dietetycznych. A prócz tego KONKURS!

W kategorii KONKURSY, TESTY I RECENZJE Dnia 2013-10-06 238 komentarzy

Życie blogera usłane jest… paczkami.

Lekka pizza z kwiatami cukinii

W kategorii SERY Dnia 2013-10-04 11 komentarzy

Pizza raz jeszcze. A przy okazji, kolejny sposób na wykorzystanie przepysznych kwiatów cukinii.

Clisson | Francja

W kategorii ON TOUR - FIK W PODRÓŻY Dnia 2013-10-03 20 komentarzy

Clisson (w bretońskim dialekcie: Klison) to miasteczko i gmina liczące nieco ponad 6 000 mieszkańców, położone w departamencie Loire-Atlantique w Pays de la Loire w zachodniej Francji, niespełna… Gotuj więcej »

Słoik warszawski czyli kanapka w słoiku

W kategorii ŚNIADANIA Dnia 2013-10-02 16 komentarzy

Słoik, a w nim kanapka. Co za pomysł?

Canon Powershot N – recenzja

W kategorii TESTY I RECENZJE Dnia 2013-10-01 16 komentarzy

Dawno temu, w pewien słoneczny, czerwcowy dzień, Facet i Kuchnia miał okazję uczestniczyć w konferencji prasowej Canon Polska.

Aromatyczny duszony butternut | Duszona dynia piżmowa

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 2013-09-30 19 komentarzy

Szybki i prosty sposób na przepyszną dynię, która tak przygotowana staje się idealnym dodatkiem np. do mięsa.

RAW COCOA: nowe bakalie w surowej czekoladzie (i konkurs!)

W kategorii CZEKOLADY - RECENZJE, KONKURSY Dnia 2013-09-29 51 komentarzy

O Raw Cocoa pisaliśmy na tej stronie nie jeden raz, a do tego zawsze dobrze. I napiszemy ponownie, bowiem jest ku temu świetna okazja.

Pici ai fiori di zucchina | Pici z kwiatami cukinii

W kategorii MAKARONY Dnia 2013-09-27 8 komentarzy

Pici z duszonymi kwiatami cukinii, czyli Toskania na talerzu.

Sałatka z dynią, figami i francuską kiełbasą

W kategorii MIĘSO, SAŁATKI I PRZYSTAWKI Dnia 2013-09-26 6 komentarzy

Świetna sałatka, idealna na wczesną jesień.