POR fajne przepisy na cztery pory roku.
Por – pyszne całoroczne warzywo, które nie ma sobie równych. Jeżeli nie lubisz porów, jest wielce prawdopodobne, że przyczyna leży w ich niewłaściwym przygotowaniu. Duszony, smażony, pieczony, dodany do jajecznicy, zupy czy gulaszu – por o pełnym, naturalnie słodkawym smaku w każdej formie smakuje po prostu wspaniale. Jedyne, czego nie uznaję, to por na surowo (np. w surówkach), ale kto lubi tak jeść, niech je na zdrowie.
Wypróbuj fajne przepisy na łatwe, sezonowe dania z dodatkiem porów. Połowa receptur jest roślinna, a pozostałe możesz łatwo przystosować do diety wegańskiej (wystarczy pominąć nieroślinny składnik).
Do większości potraw dodaję pory siekane, a w ich błyskawicznym przygotowaniu nieoceniony jest mega funkcjonalny robot kuchenny Magimix z całym pakietem pomocnych tarcz i innych przystawek, o którym więcej przeczytasz m.in. tutaj i tutaj.
UWAGA: Kod rabatowy FACETIKUCHNIA działa na wszystkie produkty w RONIC ONLINE i daje 5% rabatu nawet od cen już obniżonych tymczasowymi promocjami: sprawdź Rabat Ronic.
POR fajne przepisy na cztery pory roku
Cataplana z pora i ziemniaków – przepis
Risotto z porem – przepis
Fasola mung z duszonymi warzywami – przepis
Duszone pory z dynią – przepis
Dynia zapiekana z porem – przepis
Duszone pory z bobem – przepis
Zupa z ciecierzycą i porem – przepis
Duszony groszek z sałatą i porem – przepis
Młode ziemniaki z porem i boczniakami – przepis
Duszone warzywa z patelni – przepis
Zupa krem z pora i ziemniaków – przepis
Zupa z porów i grzybów – przepis
Gulasz z suma, porów i batatów – przepis
Pieczone ostrygi z porem i koprem włoskim – przepis
Młode pory z pieca – przepis
Risotto z porem i grzybami – przepis
Zielone warzywa duszone z soczewicą – przepis
Cukinie zapiekane z soczewicą i porem – przepis
Jajecznica z porem i dorszem – przepis
Zdjęcie główne: depositphotos.com