OSTATNIO DODANE

Kudłaci Kucharze na diecie – od 19 marca w księgarniach!

W kategorii KSIĄŻKI - RECENZJE Dnia 2014-03-13 4 komentarze

Za kilka dni kulinarny bestseller autorstwa dwóch sympatycznych kudłaczy trafi na polski rynek.

Facet i Kuchnia: The Best of February

W kategorii INNE Dnia 2014-03-12 1 komentarz

Luty za nami, pora zatem na zestawienie 3 przepisów, które cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem w minionym miesiącu.

Zupa z warzyw korzeniowych

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, ZUPY Dnia 2014-03-11 4 komentarze

Świetna zupa z bogactwem różnych warzyw korzeniowych.

Tosty x 2: z serem taleggio i pigwą oraz z domową nutellą i bananami

W kategorii SŁODKIE, ŚNIADANIA Dnia 2014-03-10 18 komentarzy

Na szybkie śniadanie, dwie wersje tostów: na ostro i na słodko.

Facet na tropie – uważaj co jesz! (XIII)

W kategorii NA TROPIE JEDZENIA NIEWARTEGO ZJEDZENIA Dnia 2014-03-09 20 komentarzy

Facet na tropie żywnościowych śmieci – odcinek XIII.

KONKURS: Zerwij z rutyną i zamień schabowy na owoce morza!

W kategorii KONKURSY Dnia 2014-03-08 29 komentarzy

Nie żebym miał coś przeciw schabowym, ale – co tu kryć – fanem tych kotletów nie jestem…

Sałatka ze szpinaku i batatów

W kategorii BEZGLUTENOWE, SAŁATKI I PRZYSTAWKI Dnia 2014-03-07 7 komentarzy

Standard w życiu Faceta i Kuchni, czyli kilka fajnych składników i pyszna sałatka gotowa.

VIVANI: czekolada 55% kakao z migdałami

W kategorii CZEKOLADY - RECENZJE Dnia 2014-03-06 3 komentarze

VIVANI. THE ART OF CHOCOLATE.

Makaron z sardynkami i suszonymi pomidorami

W kategorii MAKARONY, RYBY Dnia 2014-03-05 3 komentarze

Prawdziwie ekspresowe danie czyli kolejny domowy makaronowy fast food. Kwadrans i gotowe!

Chipsy z batatów

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 2014-03-04 10 komentarzy

Zamiast kupować badziewne chipsy w sklepie, zdecydowanie lepiej zrobić je sobie samemu w domu.

KONKURS NA OSTRO: Zaszalej w kuchni z TABASCO!

W kategorii KONKURSY Dnia 2014-03-03 28 komentarzy

Dzień Kobiet nie musi kojarzyć się z bukietem goździków (względnie innych chwastów) ani bombonierką, którą później najlepiej szybko wypocić na siłowni albo podczas joggingu.

The Hamburger And Fries Project: FINAL EPISODE (WPIS X)

W kategorii NA TROPIE JEDZENIA NIEWARTEGO ZJEDZENIA Dnia 2014-03-02 21 komentarzy

Filmowy finał 13-miesięcznej eksperymentalnej obserwacji hamburgera i frytek z McDonald’s.

Lekka vege sałatka z boczniaków, rukoli i orzechów brazylijskich

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 2014-02-28 2 komentarze

Prosta wegetariańska sałatka z pysznych smażonych boczniaków i pożywnych orzechów brazylijskich.

Naleśniki czekoladowe z domową nutellą i porzeczkami

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE Dnia 2014-02-27 9 komentarzy

Naleśniki czekoladowe z porzeczkami i domową nutellą. Bez cukru!

Domowa nutella z daktyli i gorzkiej czekolady 80%

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE, WEGAŃSKIE Dnia 2014-02-26 19 komentarzy

Druga wersja kremu czekoladowego made by Facet i Kuchnia. Tym razem z gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao i przepysznych daktyli izraelskich.

Sałatka z grillowanym baleronem i karmelizowanymi gruszkami

W kategorii SAŁATKI I PRZYSTAWKI, SERY Dnia 2014-02-25 3 komentarze

Trochę dobrej wędliny, wyrazisty ser i słodkie karmelizowane gruszki, czyli elegancka a jednocześnie szybka w przygotowaniu sałatka.

Grillowany indyk z batatami z pieca

W kategorii BEZGLUTENOWE, MIĘSO Dnia 2014-02-24 2 komentarze

Delikatne i chude mięso indyka dobrze komponuje się z batatami. Na przykład w takim zestawieniu.

Facet i Kuchnia: The Best of January

W kategorii INNE Dnia 2014-02-23 6 komentarzy

Wielu z Was regularnie sygnalizuje, że z uwagi na częstotliwość publikacji na blogu nowych przepisów, z trudem nadąża za Facetem i Kuchnią.

Przepisy z podróży

Batatas bravas

W kategorii BEZGLUTENOWE, MIĘSO Dnia 2014-02-21 13 komentarzy

Inna wersja znanej hiszpańskiej potrawy, w której – zamiast ziemniaków – znalazły się bataty.

Risotto z topinamburem i skorzonerą

W kategorii BEZGLUTENOWE, RYŻ I KASZE Dnia 2014-02-20 4 komentarze

Tym razem głównymi bohaterami risotto są topinambur i skorzonera. Wkomponowały się idealnie.