OSTATNIO DODANE

The Hamburger And Fries Project – WPIS VIII

W kategorii NA TROPIE JEDZENIA NIEWARTEGO ZJEDZENIA Dnia 2013-10-08 10 komentarzy

Jak się robi sałatę? To sałatę się robi, nie rośnie sama?

Pappardelle z ragoût z perliczki

W kategorii MAKARONY, MIĘSO Dnia 2013-10-07 10 komentarzy

Pyszne ragoût z perliczki, które właściwie robi się samo (choć musi to chwilę potrwać).

Kilka słów o produktach dietetycznych. A prócz tego KONKURS!

W kategorii KONKURSY, TESTY I RECENZJE Dnia 2013-10-06 238 komentarzy

Życie blogera usłane jest… paczkami.

Lekka pizza z kwiatami cukinii

W kategorii SERY Dnia 2013-10-04 11 komentarzy

Pizza raz jeszcze. A przy okazji, kolejny sposób na wykorzystanie przepysznych kwiatów cukinii.

Clisson | Francja

W kategorii ON TOUR - FIK W PODRÓŻY Dnia 2013-10-03 19 komentarzy

Clisson (w bretońskim dialekcie: Klison) to miasteczko i gmina liczące nieco ponad 6 000 mieszkańców, położone w departamencie Loire-Atlantique w Pays de la Loire w zachodniej Francji, niespełna… Gotuj więcej »

Słoik warszawski czyli kanapka w słoiku

W kategorii ŚNIADANIA Dnia 2013-10-02 16 komentarzy

Słoik, a w nim kanapka. Co za pomysł?

Canon Powershot N – recenzja

W kategorii TESTY I RECENZJE Dnia 2013-10-01 16 komentarzy

Dawno temu, w pewien słoneczny, czerwcowy dzień, Facet i Kuchnia miał okazję uczestniczyć w konferencji prasowej Canon Polska.

Aromatyczny duszony butternut | Duszona dynia piżmowa

W kategorii BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE Dnia 2013-09-30 19 komentarzy

Szybki i prosty sposób na przepyszną dynię, która tak przygotowana staje się idealnym dodatkiem np. do mięsa.

RAW COCOA: nowe bakalie w surowej czekoladzie (i konkurs!)

W kategorii CZEKOLADY - RECENZJE, KONKURSY Dnia 2013-09-29 51 komentarzy

O Raw Cocoa pisaliśmy na tej stronie nie jeden raz, a do tego zawsze dobrze. I napiszemy ponownie, bowiem jest ku temu świetna okazja.

Pici ai fiori di zucchina | Pici z kwiatami cukinii

W kategorii MAKARONY Dnia 2013-09-27 8 komentarzy

Pici z duszonymi kwiatami cukinii, czyli Toskania na talerzu.

Sałatka z dynią, figami i francuską kiełbasą

W kategorii MIĘSO, SAŁATKI I PRZYSTAWKI Dnia 2013-09-26 6 komentarzy

Świetna sałatka, idealna na wczesną jesień.

Malinowe grzanki z figami i serem pleśniowym

W kategorii SERY, ŚNIADANIA Dnia 2013-09-24 5 komentarzy

Świeże figi, maliny i aromatyczny camembert, czyli pomysł na szybkie, ale całkiem oryginalne śniadanie.

BESCHLE: szwajcarska gorzka czekolada z pomarańczą

W kategorii CZEKOLADY - RECENZJE Dnia 2013-09-23 3 komentarze

Jesień za progiem, zima za węgłem, a w kredensie niezliczona ilość czekolad, za które wreszcie trzeba się zabrać. Powoli i z umiarem, ale jednak. Dziś o szwajcarskiej gorzkiej… Gotuj więcej »

Risotto z porami i portobello

W kategorii BEZGLUTENOWE, RYŻ I KASZE Dnia 2013-09-22 9 komentarzy

Risotto do świetna propozycja na nieco chłodniejsze dni. Tym razem, wersja jesienna z porami i pieczarkami portobello.

Czarne linguine z figami i winogronami

W kategorii MAKARONY Dnia 2013-09-20 13 komentarzy

Czarne linguine z podsmażonymi figami i winogronami oraz kozim serem. Eleganckie i bardzo smaczne.

Pizza z figami i prosciutto

W kategorii MIĘSO Dnia 2013-09-18 5 komentarzy

Figi i prosciutto to świetne i sprawdzone połączenie. Obydwa produkty pasują do siebie idealnie. Wykorzystane do pizzy – również.

Smoothie ze śliwek i kakao

W kategorii BEZGLUTENOWE, SŁODKIE, ŚNIADANIA Dnia 2013-09-16 11 komentarzy

Smoothie ze śliwek i kakao.

Chłodnik z pieczonych buraków i marchewki

W kategorii BEZGLUTENOWE, ZUPY Dnia 2013-09-14 13 komentarzy

Doskonała propozycja na cieplejsze dni, czyli chłodnik, którego podstawę stanowią pieczone warzywa.

Pikantna sałatka z węgierek i brzoskwiń

W kategorii BEZGLUTENOWE, SAŁATKI I PRZYSTAWKI, SERY Dnia 2013-09-12 5 komentarzy

Dojrzałe i słodkie węgierki oraz brzoskwinie, zestawione z dressingiem z oliwy i pikantnej musztardy – to działa!

KONKURS: Jeffery Deaver i jego nowy thriller!

W kategorii KONKURSY Dnia 2013-09-10 44 komentarze

„Pokój straceń” (The Kill Room), najnowsza powieść Jeffery’ego Deavera, od dziś w księgarniach!