Sałatki ze szparagami.
Z natury łagodne w smaku zielone szparagi bardzo lubią się ze wszystkim, co wyraziste. Warto łączyć je z fetą, Parmigiano Reggiano, kremowymi serami z niebieską pleśnią, ale też ze słono-słodkim norweskim brunostem. Z kwaśnymi owocami typu kiszone cytryny lub pomarańcze albo śliwki w occie, ale też ze słodkimi soczystymi truskawkami. Z kolei orzechy (różnych odmian) piękne podkreślą naturalnie orzechowy smak szparagów. Łącz fajne składniki, baw się smakami i nie trać czasu na sos holenderski. Ten sos jest trochę jak majonez: do czego byś go nie dodał/-a, zdominuje wszystko, a smaku szparagów nawet nie poczujesz ;)
Sałatki ze szparagami
By przejść do wybranego przepisu, kliknij w zdjęcie. Więcej pomysłów na szparagi znajdziesz tutaj. Sezon co roku kończy się tak samo nagle, jak się zaczyna, warto z niego korzystać!